• Rens heeft de zomer 'op zijn kop'

    FREE Fotografie /Tekst Guus Bauer

Zomercarnaval Assendelft op 14 juli

ASSENDELFT Rens Degenhart van Tapperij De Verwachting kreeg regelmatig de vraag wanneer er weer eens een zomereditie zou worden georganiseerd van Immer Gerade Aus. Het evenement in juli was oorspronkelijk bedoeld om het succesnummer uit november wat te ontlasten, maar er kwamen vrijwel net zo veel mensen op af.

Al waren de bezoekers in de zomer wat jonger. Immer Gerade Aus is ooit begonnen met een klein groepje vrienden die verkleed van de Koppiebar, via Grandcafé De Delft, het Wapen van Assendelft, Tapperij De Verwachting, partycentrum Admiraal te Assendelft (min of meer) rechtdoor stevenden naar café Het Centrum, Atlantic en Babbels in Krommenie. Eén keer deed het een klein stukje links van de route gelegen Café De Remise ook mee. Immer Gerade Aus Und Einmal Links heette het evenement dan ook die keer.

Het verkleden heeft een hoge vlucht genomen. De mensen proberen zo origineel mogelijk te zijn. Een rubberboot met twee gaten voor twee goede vrienden. Een jongen met een koffer op zijn hoofd – hij was desgevraagd under cover – een man met een grote ring om zijn middel met een douchestang en een douchegordijn. En zelfs iemand die van zichzelf tot in de kleinste details de dubbelganger had gemaakt van een broodmagere klant van Tapperij De Verwachting, er speciaal voor was afgevallen.

Een zomercarnaval leek Rens derhalve een goed idee. Hij benaderde Johan van Gelderen van café-restaurant Het Wapen van Assendelft. Daar is nu eenmaal meer buitenruimte. Bij een carnaval hoort natuurlijk feestmuziek. Op het Koppieplein treedt No Signal op, een jonge, energieke coverband en daarnaast zanger Toon Wouters, opgegroeid in de kroeg en al vanaf zijn vijftiende als DJ en zanger sfeerbepalend op veel locaties in Europa. Willie en de Billies, de hoofdact op het terrein bij het Wapen van Assendelft, is de nummer één smartlappenband van Nederland, die garant staat voor veel meezingplezier. Ze spelen klassiekers uit de vaderlandse Nederlandstalige popgeschiedenis. Van Brandend Zand van Anneke Grönloh tot nummers van Ben Cramer, André Hazes en Henk Wijngaard. Maar allemaal wel met een fijn rocktintje. Met de vlam in de pijp zogezegd.

Het publiek zal opgewarmd worden door de Hollandse feestzanger in hart en nieren John Eeltink met hits als Casanova, Juanita en Bella Donna. Dj's houden op beide locaties daarna de sfeer tot negen uur 's avonds vast. Er rijdt een bus heen en weer tussen de Koppiebar en Het Wapen van Assendelft zodat men niet hoeft te fietsen. De toegang is vrij, mits je achttien jaar bent. En daar zal heel streng op worden toegezien. Verder belooft het een heel gezellig spektakel te worden.

Er wordt gewerkt met munten die vanaf donderdag de twaalfde juli te verkrijgen zijn bij Tapperij De Verwachting, Wapen van Assendelft, grandcafé De Delft en de Koppiebar. Nu nog een goed feestkostuum uitzoeken. Jolanda's Verkleedkisten in Wormer schijnt al bijna helemaal leeg verhuurd te zijn. Leve het zomercarnaval!