• Zaans Vuur, de jubileum voorstelling in het kader van het 15-jarig Zaantheater.

    Joris van Bennekom

Zangers en spelers gezocht voor jubileum-voorstelling Zaantheater

ZAANDAM Het Zaantheater bestaat in december 20 jaar en dat wordt gevierd met een grootse, Zaanse jubileumvoorstelling die van dinsdag 11 t/m zondag 16 december wordt opgevoerd in de grote zaal. Voor deze productie is het theater nog op zoek naar zangers, spelers en kostuumhulpen.

De nieuwe jubileumvoorstelling is gebaseerd op De Notenkraker van Tsjaikovski. Schrijfster Wiske Sterringa bewerkte het verhaal tot een muziektheatervoorstelling en schreef op de muziek liedteksten voor een koor. Bas Odijk maakte de arrangementen en is muzikaal leider van de productie. Natuurlijk tekent de Zaanse Bruun Kuijt voor de regie. Naast een professionele cast zullen er ook vele Zaankanters in de voorstelling spelen, zingen en dansen.

Voor wie kan zingen en er altijd al eens van heeft gedroomd om op het podium van het Zaantheater te staan in een grootse voorstelling, is dit dé kans. Aanmelden voor het koor kan nu. Man, vrouw, van bas tot sopraan: iedereen die kan zingen is welkom. Vanaf 24 september zijn er op maandagavonden repetities. Stuur een mail met naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, stemtype én kledingmaat naar koor@zaantheater.nl

Voor de spelgroep, die bestaat uit ongeveer 20 mensen, zoekt het Zaantheater fysiek ingestelde spelers (M/V, vanaf 17 jaar). De spelgroep maakt een wezenlijk onderdeel van de voorstelling uit. Stuur een mail naar notenkraker@zaantheater.nl met naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum. Op zaterdag 14 april is er in het Zaantheater een informele auditie. Vanaf 8 oktober wordt er op maandagavonden gerepeteerd.

Om zo'n grote voorstelling mogelijk te maken zijn heel veel kostuums nodig. Kostuumontwerpster Heleen Heintjes kan hier wel wat hulp bij gebruiken. Heeft u zin in lekker bezig zijn overdag met een gezellige groep en bent u handig met naald en draad? Aanmelden voor de kostuumploeg kan nu. Stuur een mail naar notenkraker@zaantheater.nl met naam, adres en telefoonnummer.

Op www.zaantheater.nl zijn de complete oproepen en meer informatie over de jubileumvoorstelling te vinden.