Zangeressen Evergreen toneelspeelsters?

STREEK PPG Paletkwartet uit Wormer en Herleving 1898 uit Jisp spelen van 14 tot en met 17 juni een viertal theatervoorstellingen over het dorp Jisp in de 17e eeuw.

Jisp was toentertijd alom bekend om haar genees'kunsten'. Voor botbreuken kwam men dan ook van heinde en ver naar het dorp om genezen te worden. Dat gebeurde vooral door het toedienen van veel, heel veel brandewijn en de patiënten werden daarna, vastgebonden op ladders en tegen de kerk in de zon gezet om veel vitamine D op te doen, zodat de botten sneller konden genezen. Daar stonden die arme stumpers dan dus 'ladderzat' te zijn.

Dit verhaal zal op deze vier data gespeeld worden op verschillende locaties binnen het dorp Jisp. Het publiek loopt met de spelers mee van de ene locatie naar de andere. Dat is natuurlijk op zich al een enorm leuk idee, maar de organisatie heeft nog meer voor u bedacht.

Zo speelt bijvoorbeeld burgemeester Tange ook een rolletje in het stuk! En daarnaast hebben een aantal enthousiaste muzikanten een aantal liederen geschreven, speciaal om het geheel een lekker middeleeuws tintje mee te geven. Voor die liederen waren natuurlijk wel een aantal zangeressen nodig. Men wilde er graag tien hebben.

Twee zangeressen meldden zich spontaan aan en de rest werd gevraagd bij dameskoor Evergreen uit Wormer. Vandaar dat nu dus acht dames van het koor ineens ook toneel gaan spelen. En leuk dat ze het vinden! De liederen zijn inmiddels behoorlijk ingestudeerd en het 'bewegen' begint ook al aardig vorm te krijgen. En vorige week werd de kleding gepast en ja, dat moest natuurlijk vastgelegd.

Alle genoemde voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht. Dat maakt dat er een extra voorstelling gepland staat op zaterdag 16 juni om 15.00 uur. De kaartverkoop daarvoor start op woensdag 13 juni om 12.00 uur, ook via de website www.ppgpaletkwartet.nl.