• FluXus

Zaanstad zingt samen Nederlands

ZAANDAM FluXus zal op zondag 2 juni het eerste Meezing-evenement voor 'Nederlanders' en medelanders houden. Zaanstad heeft een enorm diverse samenstelling en FluXus wil, vanuit haar programma gericht op participatie, mensen bij elkaar brengen om de Nederlandse cultuur te delen. Deelname aan het Meezing-evenement is gratis en vindt tussen 15.00 en 17.00 uur plaats bij FluXus op Westzijde 148 (Muziekschool) in Zaandam.

FluXus programmacoördinator Zorg & Welzijn Gerard Lommerse: "Taal en cultuur zijn belangrijke elementen om goed samen te kunnen leven. Daarnaast weten we dat positieve contacten tussen mensen belangrijk zijn. FluXus hoopt met deze activiteit een positieve bijdrage te leveren aan de Zaanse samenleving. Bij succes zal het Meezing-evenement worden herhaald en wie weet uitgroeien tot een traditie in Zaanstad."

In diverse andere plaatsen in Nederland worden al enige tijd met succes Meezing-bijeenkomsten georganiseerd voor nieuwkomers en 'Nederlanders' met als titel 'Zing Nederlands met me'.

ALLE ZAANKANTERS WELKOM Zaankanters, van origine én nieuwkomers, zijn van harte welkom om samen te komen zingen. Lommerse: "Neem je goede vriend uit Spanje of een andere medelander mee. Voor nieuwkomers is het een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en de Nederlandse cultuur en taal te leren kennen." FluXus zorgt voor een deskundige en enthousiaste begeleiding door zangeres en zangdocente Daphne Groot en Jeroen Wals op piano. Ook voor hapjes en drankjes wordt gezorgd. Deelname is gratis, maar het is wel nodig vooraf aan te melden bij Gerard Lommerse via glommerse@fluxus.nl.