• Jeroen Olthof reikt Zaanse sneakers uit.

    Dirk Brand

Zaanse sneakers uitgereikt

ZAANDAM De gelukkige vinders en winnaars van de Zaanse sneakers uit de Dam tot Dam-campagne 'Ontdek de Zaanstreek' konden onlangs eindelijk hun unieke schoenen in ontvangst nemen. Speciaal voor de campagne werden customized sneakers gemaakt met daarop het ontwerp van een Zaans icoon. De sneakers werden feestelijk uitgereikt door wethouder Jeroen Olthof van Zaanstad.

Om mensen letterlijk uit te dagen de Zaanstreek te ontdekken, waren rond het Dam tot Dam-weekend 30 schoenendozen verstopt op tien highlight locaties in de Zaanstreek. Via social media werden er hints gegeven over de vindplek en al snel ontstonden er enthousiaste zoektochten. Voor deze feestelijke uitreiking in De Verskade in Zaandam waren alle vinders uitgenodigd. Ook Nellie Kamp uit Uithuizen won een paar unieke schoenen met haar stem op het winnende sneaker-ontwerp tijdens de online poll. Bij deze verkiezing kwamen twee Zaanse iconen als winnaar uit de bus: het ontwerp met het gestapelde huisjes-hotel in Stadshart Zaandam en het ontwerp met de Zaanse Schans. Beide zijn in productie genomen.

De feestelijke uitreiking vandaag werd door Topsport Zaanstad tevens benut om in samenwerking met Le Champion de snelste lopers onder de 20 jaar te huldigen. De 16-jarige Lieve Butter uit Wormer en de 18-jarige Sietse van der Pal uit Westzaan waren de snelste in hun categorie en wonnen een geldprijs van 150 euro. Topsport Zaanstad ondersteunt met name jeugdige topsporters met onder andere schoolbegeleiding, blessure preventie en behandeling, voedingsadvies en funding. Le Champion is organisator van vele sportevenementen zoals de Dam tot Damloop, de Amsterdam Marathon en de Halve Marathon van Egmond.

Voor de campagne werd samengewerkt met Counter Creatives. Daarnaast werkten de Zaanse ondernemers van onder andere K'OOK, Groeneveld Eten, Saenkanter, De Kraai, De Euforij, Hoop op d'Swarte Walvis, ZaanInn, SugarStars, TOOST!, Inntel Hotels, Bakery Institute, De Verskade, De Fabriek, photomuseum Streets of the World en De Prins mee met onder andere speciale aanbiedingen op de tien verstoplocaties.