• NTR

Zaanse filmhond Djinti zondag op tv

STREEK De Zaanse labrador Djinti is zondag op televisie te zien. Zijn baasje Joyce Schuite vertelt dat de filmhond die avond zijn opwachting maakt in het programma The Big Audition, dat vanaf 20.15 uur te zien is bij de NTR op NPO3.

Door Johan Lok

Djinti kwam vorig jaar zomer in het nieuws toen ze meedeed aan de speelfilm Zwaar Verliefd en één van de hoofdrollen speelde naast Jim Bakkum en Barbara Sloesen.

In The Big Audition zien we hoe mensen auditie doen en op creatieve wijze solliciteren naar uiteenlopende banen. Van presentator tot gekostumeerde museumgids en van vlogger tot ambachtsman/vrouw of zanger in een gospelkoor.

In één aflevering komen dieren aan bod. We zien de bruine labrador auditie doen voor een rol in de serie De Weg naar Sterrendom. In die serie spelen twee rode kittens, Mazawi en Siagi, die tot filmsterren worden opgeleid door Abatutu. Dat is de kat die als enige dier ooit een prijs heeft gewonnen op het Nederlands Filmfestival. Dat gebeurde in 2018 voor zijn geweldige rol in de film De Wilde Stad.

In The Big Audition doet Djinti auditie voor een rol in De Weg naar Sterrendom. 'Wint ze, dan gaat ze daadwerkelijk een rol spelen in die serie,' vertelt Joyce.

Dutch Filmworks en producent Tom de Mol maakten vorige week overigens bekend dat er een vervolg gaat komen op de film Zwaar Verliefd. In Zwaar Verliefd 2, gebaseerd op het boek Zwaar Beproefd van schrijfster Chantal van Gastel, zien we opnieuw Jim Bakkum en Barbara Sloesen als Isa en Ruben, die nog altijd heel verliefd zijn. Het zou dus heel goed kunnen dat Djinti daar ook weer bij is als de labrador Bo. Helemaal zeker is dat echter nog niet. De opnamen starten dit najaar, maar de film is pas in 2021 in de bioscoop te zien.