Zaankanter Topscorer cup

STREEK Bij de heren korfballers bestaat de hele top tien bijna uit spelers die twintig jaar of jonger zijn. Er is sprake van een bijna volledige generatiewisseling.

Thomas Schagen van ZKV gaat nog steeds aan de leiding met 24 treffers. Maar de topschutters van deze week zijn Joost Breetveld van ZKV en Hidde Pettinga van Roda. Zij scoren beide negen keer. Pettinga komt daar mee op plaats twee die hij moet delen met een andere youngster Mark Heijnen van ZKC. Zij staan op 22 treffers. Op plaats vier en vijf de twee toppers van vorig seizoen Carlo de Vries en Kevin Dik van Groen Geel met een totaal van respectievelijk negentien en achttien treffers. Op de gedeelde zesde en zevende plaats Max Smit van Furore en Kees Havik van Roda die zeventien keer raak schieten. De eerder genoemde Joost Breetveld komt met zijn weektotaal van negen de top tien binnen op plaats acht en zet zijn totaal op zestien.

Bij de dames is het dit seizoen tot nu toe de Lotte Bakker show. Met maar liefst zeven treffers zet ze haar seizoen totaal op zeventien. Het was niet voldoende om het vlaggenschip van ZKC aan overwinning te helpen. Op grote afstand volgt Anouk Butter van OKV met tien scores. Heleen Vredenburg (Furore) en Leonieke Moerland (ZKV) staan op de gedeelde derde en vierde plaats met ieder acht. Op plek vijf en zes Elise Al (Groen Geel) en Esther Cordus (KZ/Hiltex) met elk zeven. Liselotte Pauw van Roda staat op plaats zeven met een doelpunt minder.