• Wat rest is veel beschadigd materiaal

    Michel Schermer

Wormerveer Zuid in rep en roer

WORMERVEER Normaliter is het rondom de Johan Vermeerkade en Seramstraat in het zuidelijk deel van Wormerveer rustig. De laatste tijd is het er drukker omdat er tijdelijk onderdak is voor school De Werf uit Zaandijk. Vanmiddag kwam echter de hele buurt in beweging. Een opmerkelijk ongeval zorgde voor flink wat opwinding.

Facebook reporter Michel Schermer was er namens de pagina Wormerveer snel bij. Zijn eerste tekst sprak boekdelen: 'Vanmiddag heeft er een flink ongeval plaats gevonden tussen twee auto`s, een scooter en een fietser op de Seramstraat. Volgens omstanders is de Tesla op hol geslagen en is zo het ongeval ontstaan. Er mag van geluk gesproken worden dat de uit school komende kinderen allemaal ongedeerd zijn gebleven. Voor de Tesla lag de fiets in het gras en midden op de weg lag de scooter. Door de klap stond de Nissan overdwars op de weg en lagen er ook twee paaltjes om. Buiten vier ambulances, de brandweer en de vele politieauto`s was ook de trauma helikopter opgeroepen met het MMT. Hoeveel mensen er precies gewond zijn geraakt is nog onbekend. Er is in ieder geval één aanspreekbare vrouw overgebracht naar het ziekenhuis. De VOA is nu ter plaatse om de toedracht van het ongeval te onderzoeken.'

Later op de avond volgde er aanvullende informatie waarbij een bedieningsfout als oorzaak van deze bijzondere aanrijding werd gekenmerkt.

De politie meldde het volgende: Op donderdagmiddag vond er een verkeersongeval plaats op de Jan Vermeerkade in Wormerveer waarbij een 43-jarige vrouw uit Wormerveer gewond raakte. De 70-jarige bestuurster van een personenauto werd aangehouden.'

Het geheel kwam omstreeks 14.30 uur in beweging. 'Op dat moment stond de verdachte in een elektrische auto in een parkeervak op de Jan Vermeerkade. Toen de vrouw weg wilde rijden, maakte zij mogelijk een bedieningsfout, de auto schoot vooruit, ramde een paar paaltjes en botste tegen de fiets van het slachtoffer aan. De vrouw kwam door de klap hard op de auto en daarna op het wegdek terecht. De vrouw liep letsel op en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De auto van de verdachte reed nog door en botste tegen een andere personenauto, die op zijn beurt tegen een bromfiets botste. De bestuurster en een passagier van de  bromfiets kwamen ten val. Daarna kwam de auto van verdachte nog in botsing met een fiets. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De politie stelt een nader onderzoek in zo besluit het bericht van de politie zo eindigt het bericht van de politie.

Al met al een hectisch middagje Wormerveer dat uiteindelijk nog met een soort van sisser afliep.