Westside Jazzband in de kerk

KROMMENIEDIJK In het historisch kerkje van Krommeniedijk is zondag 26 november vanaf 15.00 uur een ander geluid te horen. Dan treedt de Westside Jazzband op.

De Westside Jazzband is een oude stijljazzformatie. Ooit voortgekomen uit een jazz workshop treedt dit orkest al vele jaren op. Uit de deelnemers werd voor optredens een jazzband samengesteld met een wisselend aantal spelers. Veel muzikanten van verschillende pluimage hebben vanaf de start met meer of minder succes gemusiceerd. Sinds enkele jaren is er een vaste kern van zeven muzikanten overgebleven.

De leden van de band treden graag op, interactie met het publiek is de kers op de taart. Enkele optredens zijn traditie geworden zoals jaarlijks het Royal Jazz Festival op Koningsdag met zo'n 200 bezoekers in de zaal en de aftrap van de concerten in het kerkje van Eenigenburg in het najaar. Wie weet, wordt Krommeniedijk ook een traditie.

Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit jazznummers vanaf 1910 tot eind jaren '50, maar ook een moderner stukje en wat Latijns Amerikaanse klanken wordt niet geschuwd.

De band heeft een bezetting van drie blazers; klarinet/sax, cornet en trombone en een ritmesectie bestaande uit; banjo/gitaar, piano, stringbas en drums. Veel nummer worden ook voorzien van een vocaal tintje.

Iedereen is welkom om dit andere geluid in de kerk van Krommeniedijk bij te wonen. De deur gaat open vanaf 14.30 uur. Toegang gratis, collecte ter bestrijding van de kosten. De huidige kerk is in 1755 gebouwd op de restanten van oudere kerken.