• BDU Media

Wandelen op recept

ASSENDELFT Huisartsenpraktijk Saendelft, Sociaal Wijkteam Assendelft-Westzaan, fysiotherapie Sminia en Thuiszorg Evean wandelen sinds afgelopen maandag iedere week samen op recept.

De wandelgroep wandelt elke maandagochtend van 10.00 tot 11.00 uur, met iedereen die wil wandelen maar het niet alleen doet. Verzamelpunt is het Gezondheidscentrum Saendelft aan Kaaikhof 69. Elke week wordt een nieuwe route bepaald in de omgeving, afhankelijk van het wandeltempo van deelnemers. Na afloop kunnen de wandelaars samen (en geheel vrijblijvend) een kopje koffie drinken bij BAAZ tegen een kleine vergoeding.

De wandelbegeleiders zijn afwisselend een praktijkondersteuner van de huisartsenpraktijk, een medewerker van het Sociaal Wijkteam, thuiszorg medewerker van Evean en een fysiotherapeut van praktijk Sminia. Een gezonde leefstijl maakt ons gezonder: makkelijk gezegd en moeilijk gedaan. Om deze reden, en ook omdat een gezamenlijk een activiteit ondernemen leuk in inspirerend is, hebben de bovengenoemde organisaties met elkaar deze wekelijkse wandelgroep opgezet. Doel van de wandelgroep is om alle inwoners van Saendelft - jong of oud en met of zonder een chronische ziekte - te inspireren tot meer bewegen. Een half uurtje gezond wandelen helpt om je wat fitter te voelen, is goed voor de bloeddruk, goed voor de longen en goed voor de conditie. Daarnaast is het een laagdrempelige manier voor mensen met een fysieke beperking en om nieuwe mensen te ontmoeten.

Aanmelden kan via het Sociaal Wijkteam Assendelft-Westzaan, maar is niet verplicht. Tel. 075-2060019.