• NTR

Volg de Sinterklaasintocht live op Nieuwsblad De Zaankanter.nl

ZAANSTAD Dat Sinterklaas dit jaar aankomt in Zaanstad, zal geen enkele inwoner ontgaan zijn. De Sint zet daar op zaterdag 17 november voet aan wal en Nieuwsblad De Zaankanter doet tijdens de intocht live verslag op deze website en via Facebook

Net als de gemeente, de organisatie en vele ondernemers is de redactie van Nieuwsblad De Zaankanter al weken druk met de voorbereiding van de intocht. Redacteur Kees Klinkenberg: ,,Het is bijzonder dat de landelijke intocht dit jaar in ons gebied plaatsheeft. Als lokaal nieuwsblad zijn we er natuurlijk de hele dag bij. In tekst, foto én video op onze website.''

QUIZ Een goede bekende van de Sint, acteur Stefan de Walle, speelde enkele vragen van Zaanse kinderen door aan de goedheiligman. De antwoorden van de Sint zijn door de redactie verwerkt tot een artikel en een reeks quizzen, die vanaf volgende week gespeeld kunnen worden op nieuwsbladdezaankanter.nl. De redactie daagt iedereen uit om alle vragen goed te beantwoorden!

LIVEBLOG Al uren voordat de intocht zaterdag 17 november op televisie begint (rond 12.00 uur, red.) is er op deze website al genoeg Sinterklaasnieuws te vinden in een speciale liveblog. Daarin worden de voorbereidingen en de intocht zelf van minuut tot minuut gevolgd. Twee videoteams maken beelden van de intocht, die in de liveblog te zien zijn. Ook is het laatste nieuws daar na te lezen en is er uiteraard ook een foto-album met de mooiste kiekjes.

FOTO'S INZENDEN Wil jij dat jouw foto in de papieren editie van Nieuwsblad De Zaankanter wordt geplaatst? Upload dan op de dag van de intocht jouw mooiste foto via deze website, op de aangegeven manier.