• Uiterst opgewekt nemen de vrijwilligers de cheque in ontvangst.

    Tineke Oranje

Vogelopvang blij met nieuwe volière

KROMMENIE Voor de Vogelopvang Krommenie kwam het uit de lucht vallen. Kirsten Visser en Ramon Hein (geen familie) zaten beduusd te wachten op wat komen ging. De initiators, Sinan Keski, Koos Vriend en Ronald de Boer van het DistributieCentrum van Albert Heijn hielden de spanning nog even hoog.

Voor de vierde keer organiseerden zij onder collega's een verkoop van goederen die te dicht tegen de THT-datum aanzaten. Dat mag de winkel niet meer in, maar is nog prima te gebruiken. Personeelsleden konden met korting kopen en de opbrengst werd bij stemming bepaald voor een goed doel.Deze keer was dat de Vogelopvang.

Voor de riante cheque van € 1.000 was de bestemming gauw gevonden. "Onze volière stort voor een deel in elkaar" vertelde Kirsten. "Voor het gebouw geldt hetzelfde, dus het streven is om er een hele nieuwe opstal neer te zetten. Maar daarvoor moeten we ook nog middelen vinden."

Els van der Voort, bedrijfsleidster bij AH Krommenie, bood direct aan om de zuil naast de retour-automaat voor lege flessen beschikbaar te stellen. Maar de volière kan nu al aangepakt worden!

OCZ Opvangcentrum voor dieren uit de vrije natuur wordt mede mogelijk gemaakt door onze vrijwilligers, donateurs, sponsoren en de gemeenten. Ook onze lezers kunnen meedoen. Hun donatie kunnen zij storten op: NL 44 RABO 0124 9955 00 t.n.v. Stichting Vogelopvang Zaanstreek. Adres: Busch 2 1562 HH Krommenie. Telefoon: 075-6213737 Tussen 17:00 en 09:00 alleen voor hulpdiensten! Email: info@vocz.nl

De Vogelopvang is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. De medewerkers zorgen voor alles wat nodig is voor het dagelijkse reilen en zeilen van een dierenziekenhuis. 'Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. En maak je geen zorgen, ervaring is niet nodig. Wij werken je uiteraard in!' Lees meer op http://www.vocz.nl/help-mee/