• Loopgroep Zaanstreek goed op weg

Vliegende start #Loopgroep Zaanstreek

KROMMENIE Enkele Zaanse hardlooptrainers besloten september 2017 een nieuwe loopgroep op te richten. Het doel was om voor de mensen die niet bij een atletiekvereniging hardlopen, op een zeer laagdrempelige manier veilig en onder leiding van zeer ervaren gediplomeerde trainers hard te lopen.

De eerste maanden stonden in het teken van het opzetten van de vereniging, onderzoeken welke mogelijkheden aan lopers kunnen worden geboden en het vinden van geschikte startlocaties. Er wordt getraind op dinsdag- en donderdagavond met als startlocatie buurthuis de Pelikaan, Kervelstraat 185a in Krommenie en op zaterdagochtend vanuit het Agathepark, aan de Parklaan in Krommenie.

Gevorderde lopers, mensen die pas zijn begonnen met hardlopen, maar ook lopers die revalideren na een blessure kunnen bij de loopgroep terecht. De te lopen afstanden en de snelheden worden aangepast aan de mogelijkheden van de lopers. Door de uitstraling heeft de groep al veel nieuwe lopers kunnen verwelkomen en telt de loopgroep nu ruim 50 leden.

De plannen voor 2018 bestaan uit bijvoorbeeld een loopclinic voor mensen die graag onder deskundige leiding willen beginnen met hardlopen. Over een periode van tien weken wordt hen de techniek aangeleerd om zonder te stoppen 5 kilometer hard te lopen. De start is elke zaterdagochtend om 09:30 uur vanaf het muziekpodium in het Agathepark in Krommenie. De prijs bedraagt €50. De data waarop de 10-wekelijkse clinic starten zijn zaterdag 3 februari, 21 april en 15 september 2018. De minimale deelname bestaat uit 10 deelnemers en maximaal uit 20 deelnemers. Periodiek zal op een zondag voor belangstellenden tegen een prijs van slechts € 2, een rondje ergens in de Zaanstreek gelopen worden, onder het motto "Ontdek de Zaanstreek te voet".

De eerste maand is het gratis mee lopen en daarna is de contributie €10 per maand. Zin om mee te lopen? Aanmelden bij Wibo Koning: info@loopgroepzaanstreek.nl Kijk ook op www.loopgroepzaanstreek.nl of www.facebook.com/groups/www.loopgroepzaanstreek.nl/