• De humoristische en absurdistische familiemusical 'Kittekat'.

    Joost Dobbe

'Verzaanste' musical in Kwaker

WESTZAAN Kittekat, een typisch Zaans verhaal, is zaterdag 23 en zondag 24 juni te zien in De Kwaker. De musicalproductiegroep van FluXus is er na maandenlange repetities klaar voor.

Zaterdag 23 en zondag 24 juni kan iedereen genieten van de nieuwe musical in het dorpshuis. Majanka Fröhlich, regisseur van de groep, legt uit waarom iedereen moet komen kijken: "De musicalproductiegroep zet al ruim tien jaar musicalproducties neer met talentvolle podiumbeesten uit de Zaanstreek. Dat doen we met groot succes. Vorig jaar met Code Monet hebben we meerdere avonden gespeeld in goedgevuld theater." In De Kwaker was de groep eerder te zien met 'Chicago aan de Zaan', een Zaanse bewerking op de filmmusical Chicago.

VERSCHILLENDE LOCATIES Ieder jaar bewerkt theatermaker en regisseur Majanka Fröhlich een bestaande musical tot een typisch Zaans verhaal. De producties worden ook altijd op verschillende Zaanse locaties opgevoerd.

Majanka: "Het is geweldig om verhalen te 'verzaansen' zodat het herkenbaar wordt en natuurlijk soms ook hilarisch. Daarnaast ligt er zoveel geschiedenis in de Zaanstreek en is het heerlijk om dit te gebruiken voor een spannend verhaal." Dit jaar heeft Majanka gekozen voor de humoristische en absurdistische familiemusical 'Kittekat', een bewerking van het bekende sprookje 'De Gelaarsde Poes'. De regisseur: "Deze familieshow kent komische scènes, swingende muziek die live wordt gespeeld door een speciaal samengesteld combo onder leiding van Sebastian Ohm. De in Westzaan opgegroeide zangeres Daphne Groot begeleidt de groep voor de meerstemmige zang."

BIJZONDERE GROEP "De spelers, dansers en zangers die meedoen hebben verschillende leeftijden, vanaf 10 jaar tot 50-plus en dat maakt deze groep zo bijzonder. De productie staat in het teken van 'Iktoon de Zaanstreek'", aldus de theatermaakster.

Zaterdag 23 juni begint Kittekat om 19.30 uur en op zondag 24 juni om 14.00 uur. De Kwaker is te vinden in de J.J. Alanstraat 127. Voor meer informatie zie www.fluxus.nl en www.dorpshuis-westzaan.nl. Kaarten kosten 7,50 euro. Reserveren via productie@fluxus.nl.