• Meneer de Fotograaf

Van onco fitness tot verwerkend schrijven in Anna's Huis

ZAANDAM In het Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek Anna's huis, worden dagelijks activiteiten aangeboden die helpen bij verwerking, het terugvinden van de eigen kracht en de mogelijkheden die er nog zijn. Er worden looptrainingen gehouden, onco fitness, bewegen in warm water, er wordt gezongen en er is de mogelijkheid om creatief bezig te zijn of te schrijven.

Alle activiteiten hebben plaats onder begeleiding van getrainde vrijwilligers en professionals. Voor alle activiteiten wordt een vrijwillige bijdrage van 5 euro gevraagd. Adres: Zorgboulevard, Koningin Julianaplein 18 Zaandam, (naast ZMC). Open: ma t/m vrij 10 -17 uur. Vooraf opgeven voor een activiteit is gewenst: officemanager@lmkz.nl of via
www.levenmetkankerzaanstreek.nl.

JANUARI 2019:

Zwemmen in verwarmd water: woensdag 9, 16 , 23, 30 januari 10:30 tot 11.15 uur. Oefeningen in het tot 33 graden verwarmde water van het therapie-bad in zwembad Zaangolf. Dat stimuleert de doorbloeding en maakt de spieren sneller warm waardoor bewegen makkelijker gaat. De entree van het therapiezwembad is € 5,10.

Yoga: donderdag 10, 17, 24, 31 januari 10.00 tot 11.15 uur. Verzamelen in Anna's huis, gezamenlijk naar de yoga locatie aan het plein. Gericht op ontspanning en ademhaling. Inclusief koffie/thee/soep. Kijk op de site voor kledingadvies. Yoga matjes zijn aanwezig.

Wandelgroep: maandag 14, 21, 28. januari 14:30 uur. Wandelen, oefeningen en wat praten. Er wordt afgesloten met koffie/thee of soep in Anna's huis.

Onco fitness via de fysiotherapeuten: maandag 14, 21, 28 januari 15:30 tot 16.30 uur. Trainingsprogramma van 13 weken naar een beter herstel. Informeer bij Fysio Centrum Zaanland (boven Anna's huis) naar de mogelijkheden en of uw verzekering de kosten dekt. Er wordt afgesloten met koffie/thee/ soep beneden in Anna's huis. Na 13 weken kunt u eventueel aansluiten bij de wandelgroep (maandag) of hardloopgroep (dinsdag)

Hardlopen: dinsdag 15, 22, 29 januari 11.00 uur. Samen hardlopen en je hoofd leeg rennen, op weg naar een betere conditie, geheel op maat van uw eigen kunnen. Voor ervaren hardlopers die ziek zijn geworden maar ook voor degene die nog nooit hebben hardgelopen maar beter in hun vel willen zitten. De start is bij Anna's huis.

Verwerkend schrijven: woensdag 9 (eerste bijeenkomst), 23 (tweede bijeenkomst) januari 10:30 uur. De drie bijeenkomsten (laatste in februari) zijn 1 module. Verwerkend schrijven is een module die 3 x wordt aangeboden aan dezelfde schrijfgroep. Inlopen en aanschuiven is niet mogelijk, als u mee wilt doen dient u zich op te geven via officemanager@lmkz.nl. Ook als u op de wachtlijst wilt.

Anna's koor: donderdag 10, 24 januari 13:30 uur. U bent van harte welkom, ongeoefend of geoefend. Elke twee weken. Onder begeleiding van de dirigent en toetsenist het zangrepertoire bepalen. Het koor is in oprichting, u heeft alle inspraak. Opgeven bij officemanager@lmkz.nl, maar u mag ook zo inlopen.

CREA studio: vrijdag 11, 25 januari 14:00 uur, maandag 14, 28 januari 10.30 uur. Onder begeleiding creatief bezig zijn. Materiaal is aanwezig, soms wordt er groepsgewijs iets gedaan maar vrijheid en een leuke workshop staan voorop.

Kookstudio: maandag 28 januari 17:00 uur. Een gezellige avond om zelf mee te snijden, te koken, te praten of de tafels te dekken onder leiding van onze top hobbykoks van Club Culinaire. Op de website staat elke maand het menu en receptuur zodat u die thuis ook kunt gebruiken.

LET OP: Het is aan te raden om voor een activiteit even te kijken op www.levenmetkankerzaanstreek.nl/ of er verhinderingen zijn.