• Fotograaf: Bart Homburg

Uniek Gala Zaanse Rotary voor Stichting Het Vergeten kind

STREEK De Rotaryclub De Zaan Zaandijk, zij viert dit jaar haat tien jarig bestaan, organiseert donderdag 22 november in de sfeervolle Lichtfabriek in Haarlem het 'Van Huis naar Thuis' gala in samenwerking met Stichting Het Vergeten Kind.

Naast een geweldig culinair diner, wacht de gasten een volledig verzorgd programma, met optredens van o.a. zangeres Do, zanger/musicus Gerard Alderliefste en de jongste finaliste van The Voice Kids Nederland: Katrina Manaog. Het prijzenfestival van een grote loterij en een exclusieve veiling van unieke kavels maakt de avond verder tot een onvergetelijk gebeurtenis.


Met dit event, waarvan de revenuen volledig zijn bestemd voor het nieuw te bouwen kindervakantiehuis 'Hotel Heppie', viert Rotaryclub De Zaan – Zaandijk haar tienjarig bestaan. Vijfentwintig leden die zich belangeloos inzetten om een mooi bedrag bijeen te brengen voor kwetsbare kinderen in de Metropool Regio Amsterdam.


HOTEL HEPPIE
Ruim 100.000 kinderen in Nederland groeien op met ouders met meervoudige problematiek zoals verslavingen, verstandelijke beperkingen en psychische problemen. Zij leven zwaar onder de armoedegrens. Deze kwetsbare kinderen hebben behoefte aan een plek waar zij even hun zorgen en angsten kunnen loslaten.

Deze plek is er: hotel Heppie. In Nederland is er slechts één hotel in het Brabantse Mierlo, en dat heeft volstrekt onvoldoende capaciteit voor alle kwetsbare kinderen in Nederland. Daarom wordt momenteel gewerkt aan een tweede hotel Heppie in Almere, waar vooral kinderen uit de regio Amsterdam en het Westen van het land vakantie gaan vieren.

AMBASSADEURS HET VERGETEN KIND

De ambassadeurs van het vergeten kind zetten zich geheel belangeloos en met veel enthousiasme en plezier in om ons werk en waar we het allemaal voor doen onder de aandacht te brengen. ze gebruiken hun bekendheid om aandacht te vragen voor onze belangrijke missie. dit doen ze door bijvoorbeeld mee te werken aan commercials, campagnes, evenementen en interviews.

Het Vergeten Kind maakt gebruik van bekende Nederlanders om zo het werk bekend te maken en onder de aandacht te brengen van burgers, politiek, media en bedrijfswereld.

Zaankanter en bekende Nederlander Juvat Westendorp is ambassadeur van Stichting Het Vergeten Kind. Ook Angela Schijf, Babette van Veen, Jamai Loman, Johnny de Mol, Natasja Froger en Saar Koningsberger behoren tot dit 'gilde'.

ZAANSE KINDEREN

In de Zaanstreek wonen bijvoorbeeld circa 330 'vergeten' kinderen. Het hotel komt er, maar er is nog veel geld nodig voor de inrichting.


Help kwetsbare kinderen Er zijn nog kaarten voor het gala beschikbaar, waardoor de Zaankanters een bijdrage kunnen leveren aan de bouw en inrichting van Hotel Heppie in Almere.


Het gala wordt gehouden in de Lichtfabriek, Minckelersweg 2, 2031 EM in Haarlem van 18:00-23:00. Een compleet verzorgde avond kost 300, - euro per persoon.

Bedrijven met gasten of hun team, maar ook particulieren kunnen zich aanmelden via de website www.vanhuis-naarthuis.nl.

Voor meer informatie: Olof Frankfort, voorzitter Rotary de Zaan Zaandijk 06-11327337