• Tineke Oranje 'eindelijk' eens in beeld

    BDU Media

Tineke zegt/schrijft 'Salut'

KROMMENIE Het heeft iets raars om bezig te zijn met weggaan terwijl ik nog zoveel activiteiten heb. Ik blijf nog even sporten in de sportschool, ga nog een paar keer zingen bij mijn koor en kan het niet laten om even naar binnen te lopen in de spiksplinternieuwe Crommenije, waar zomaar het binnenbad al beschikbaar is voor bezoekers.

En ondertussen loop ik mijn rondjes met de hond en zie dat met de Ruimtevaartlaan, die strak en mooi is geworden, de herprofilering van dit stukje Krommenie helemaal af is – letterlijk en figuurlijk!

Natuurlijk kon ik het niet laten om midden in de Kerstnacht het kerstlied mee te zingen, een Krommeniese traditie die al decennia oud is en zoveel sfeer met zich meebrengt.


Zo langzamerhand gaat het knagen, omdat er voor mij ( en vele anderen) nog zoveel te genieten valt hier. Er is een actief ondernemersklimaat, er zijn leuke evenementen, zoals het Paasfeest in het Agathepark voor kids, de braderieën en de Kerstmarkt, georganiseerd door actieve ondernemers en inwoners.

Winkels verdwijnen, maar er komen andere voor terug, de horeca kan zich meten met veel andere evenementen met de Immer Gerade Aus folklore en Parkpop.

Bar Babbels laat zich zelfs door brand niet uit het veld slaan, Atlantic en Centrum hebben hun eigen evenementen w.o. modeshows en de Krommenieër wielerkoers, één van de weinige overleveringen van het fenomeen Pinksterdrie, dat met dank aan de sponsors en positieve energie nog steeds bestaat.

Buurthuizen zoals De Pelikaan en de Palmboom verzorgen met vrijwilligers veel levensplezier voor ouderen.

Nergens zag ik zoveel actieve vrijwilligers als in Krommenie.


Ik zie het al, ik kan hier helemaal niet weg, het is in Krommenie veel te leuk.

Toch scheur ik me los uit het leukste dorp in de Zaanstreek. Ik verdwijn in de eerste week van februari naar Friesland en ik ga dit ontzettend missen…...

REACTIE REDACTIE Dat Tineke ons en Krommenie gaat missen is helder. Laat ook vooral duidelijk zijn dat wij als redactie 'mevrouw Oranje' node zullen gaan missen. Haar immer ontwapenende optreden heeft altijd gezorgd voor voldoende nieuws uit Krommenie en Assendelft om de Krommenieër goed gevuld op de mat te kunnen laten ploffen. Het spreekt voor zich dat wij haar zeer erkentelijk zijn voor al haar inzet om maar te zwijgen van haar regelmatige bezoeken aan de redactie toen deze nog in Zaandam was gevestigd.

Het ga je goed in het Friese land Tineke! Het was prettig samenwerken.