• Voorbeelden van Marian Frederiks en Evelyn Haagedoorn

    Ten Wolde
  • Ten Wolde

Ten Wolde Lente Expo

KROMMENIE Met uitspraken als 'Dit moet beslist een vervolg krijgen' reageerden de enthousiaste bezoekers op de laatst gehouden expositie in het pand van Ten Wolde. Ook het enthousiasme van de kunstenaars deed Mieke ten Wolde besluiten om een nieuwe expositie te organiseren.

Met een aantal nieuwe kunstenaars, en bekenden met nieuw werk. 'We benutten het pand zo goed mogelijk zolang het niet verkocht is, ook voor de hoofdstraat belangrijk, aldus Mieke. Op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 april is er bij Ten Wolde op de Zuiderhoofdstraat 80-82 in Krommenie een nieuwe expositie.

De volgende kunstenaars zullen dan exposeren:

Marij Janssen uit Alkmaar is een veelzijdig keramiste die in diverse hoofdsteden van Europa heeft geëxposeerd en was lid van Keramisten Noord-Holland. Zij doceert Ruimtelijk bij Crejat in Alkmaar. 

Ria Roth uit Krommenie is zeer veelzijdig met warme stillevens maar ook krachtige doeken waarin de kijker zelf de duiding kan invullen. Veel nieuw werk.

Evelyn Haagedoorn uit Krommeniedijk werkt vooral met acryl, haar werk is heel divers, pop art, maar ook eenden in een gestileerd landschap, kortom heel bijzonder.

Marian Frederiks uit Krommenie schildert met olieverf en acryl, met een zeer fijne penseel voering mooie duinlandschappen, weidelandschappen, prachtige vergezichten. (heel veel nieuw werk)

Mieke ten Wolde uit Krommenie ontwerpt bijzondere sieraden met parelmoer knopen, halfedelstenen, glaskralen, hout etc. elk exemplaar is uniek. Als beeldhouwster werkt zij het liefst met albast, serpentijn, maar ook met hout. Krachtige beelden, maar ook teder en kwetsbeer.

Cor Turk uit Jisp heeft al eerder in Krommenie geëxposeerd, dat was een geweldig succes. Cor werkt met karton op doek, het lijkt steen, hout of ijzer, maar het is karton echt uniek.

De expositie is op genoemde dagen geopend van 12.00 t/m 17.00 uur.