• Het jubilerende koor uit Assendelft.

    't zingt geheid

't Zingt Geheid viert lustrum met bijzonder concert

ASSENDELFT Dertig jaar zingen is een goede reden voor een feestje. En dus organiseert dameskoor 't Zingt Geheid uit Assendelft een bijzonder jubileumconcert. Dat gaat plaatsvinden op zaterdag 13 april in de Nicolaaskerk op het Kerkplein 1 in Krommenie. De aanvang is 20.00 uur en de kerk is een half uur voor aanvang open.

In 1989 is op basisschool In de Heid in Assendelft een groep ouders actief bij het opvoeren van muzikale optredens van hun kinderen. Dat beviel ze zo goed, dat ze dat ook als volwassenen wel zouden willen zingen. Onderwijzeres Jannie Wezelenburg ging hier direct in mee. Die groep enthousiaste ouders heeft geleid tot het huidige koor 't Zingt Geheid, bestaande uit 37 vrouwen die a capella zingen. Genoemd naar de school waar de groep haar oorsprong vond.

Er wordt vierstemmig a capella een gevarieerd repertoire gezongen. Dat varieert van oude muziek, licht klassiek en volksliedjes tot musical en andere eigentijdse muziek. Het koor staat al 9 aantal jaar onder leiding van Amèl van der Hulst. Er wordt gemiddeld zo'n vijf keer per jaar opgetreden. Meestal in de Zaanstreek, maar ook wel daarbuiten. In 2006 werkte het koor zelfs mee aan een (amateur)film. Bijzonder was ook de uitwisseling met een a capella vrouwenkoor uit Made een aantal jaar geleden.

Om het dertigjarig bestaan te vieren werd besloten een jubileumconcert te organiseren met enkele bijzondere gastoptredens. Behalve van 't Zingt Geheid kunt u ook genieten van twaalf zanglustige mannen, een gelegenheidskoor bestaande uit familie en bekenden. Zij noemen zich De Mannenstem. En om het nog gevarieerder te maken, treedt er bovendien een jazzorkestje van vijf mannen, De FBI jazz band op.

't Zingt Geheid heeft haar favoriete nummers geselecteerd uit het repertoire van de afgelopen 30 jaar. Dat gaat van Mozart tot Trijntje Oosterhuis, van een oud Engels volkslied tot Ramses Shaffy en Liesbeth List. Bovendien zingt het koor een verrassend nieuw werk van Monique Houwertjes, één van de koorleden.

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar, uitsluitend te bestellen op info@tzingtgeheid.nl
Kosten € 10, - per kaart. Hierbij is een pauzedrankje inbegrepen.