• Iedereen kan sporten en zo staat niemand buitenspel!

    Zwenne

Special Olympic Sportdagen

STREEK Ruim 450 leerlingen van het speciaal onderwijs in Zaanstad maken op woensdag 16 en donderdag 17 mei kennis met zeven verschillende sporten tijdens de Special Olympic Sportdagen!

Lokale verenigingen geven clinics aan kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en kinderen met een gedragsstoornis op het Sportpark de Kuil in Zaandam. Het beloven mooie sportdagen te worden!

Tijdens de sportdagen gaan leerlingen van zes speciaal onderwijsscholen (Dynamica XL met vier locaties, de Tijstroom en Kentalis) kennismaken met verschillende aangepaste sporten, waaronder atletiek, gymnastiek, tennis, voetbal, hockey, judo en dansen.

De sportdagen worden feestelijk geopend door danser Juvat Westendorp die de leerlingen klaar stoomt met een swingende warming-up! Aan het einde krijgen alle deelnemers een medaille omgehangen door burgemeester Jan Hamming. De Special Olympic Sportdagen worden georganiseerd door Platform Aangepast Sporten (bestaande uit 14 sportverenigingen) in samenwerking met Team Sportservice Zaanstreek-Waterland en Dynamica XL. Na de Special Olympic Sportdagen kunnen de leerlingen een aantal proeflessen volgen bij de verschillende sportaanbieders. De Special Olympic Sportdagen zijn onder andere mogelijk gemaakt door tweedeklassers van het Pascal College die voor Fonds Gehandicaptensport een sponsorloop liepen. De opbrengst is volledig naar de sportdagen gegaan! De tweedeklassers komen tevens op woensdag 16 mei de verenigingen helpen bij het geven van de clinics op de sportdagen. Ook door de Dirk Kuyt Foundation en Special Heroes worden de sportdagen mogelijk gemaakt. Dankzij deze fondsen kan echt íedereen sporten en staat niemand buitenspel!

Voor meer informatie over de sportdagen of andere vragen over aangepast sporten kan contact worden opgenomen met de regioconsulent aangepast sporten van Team Sportservice: Kelly Tiggelman, ktiggelman@teamsportservice.nl.