• Alef Starreveld
  • Vol verwachting in de bus vanaf het parkeerterrein

    Alef Starreveld
  • De Zaandijkers leefden zich uit

    Alef Starreveld
  • De Sint snelt over de Lagedijk

    Alef Starreveld

Sinterklaas neemt de tijd voor vragen van Zaanse kinderen

ZAANSTAD De Sint en Pieten zijn vorige week feestelijk onthaald in de hele Zaanstreek en beleven de spannendste avonturen in heel Nederland. Maar uit het derde interview met Sinterklaas blijkt dat niet alles even soepeltjes verloopt. Zo kwam Sinterklaas erachter dat de nieuwe Pieten niet kunnen lezen en verkeerde chocoladeletters in de schoentjes stoppen.

Ook dachten de Pieten dat zij gratis snoep uit konden delen in snoepwinkels, waar de klanten wel blij mee zijn, maar de winkeleigenaren uiteraard minder enthousiast op reageren. De ingepakte cadeautjes voor pakjesavond schijnen ook nog eens uitgepakt te zijn door de nieuwe Pieten. Kortom, Sint heeft het druk zat met de voorbereidingen tot 5 december, maar hij vond toch weer even tijd om vragen van Zaanse kinderen te beantwoorden.

Sinterklaas, heeft u ook een Instagram- of Facebookaccount, want anders kunnen wij u nooit volgen natuurlijk!

Natuurlijk niet. Jij hoeft Sinterklaas helemaal niet te volgen, hoor. Want Sinterklaas volgt jou. En dat schrijf ik allemaal in mijn Grote Boek. Daar heb ik Facebook helemaal niet bij nodig.

Hoe komt Piet door de kachel naar beneden, nu wij bijna geen kachels meer hebben? Hij kan toch niet door een cv-aansluiting komen, of hij moet erg dun zijn?

Daar begrijp ik zelf ook helemaal niks van. Ik heb het wel eens aan de Pieten gevraagd, maar toen deden ze er heel erg geheimzinnig over. Maar ja, wat maakt het eigenlijk uit? Zolang ze de cadeautjes maar in de schoenen stoppen, doen ze hun werk goed en ben ik heel erg tevreden over ze.

Sinterklaas, wat vindt u het leukste aan Nederland?

Het leukste aan Nederland vind ik toch echt het Sinterklaasfeest. Dat bestaat nu eenmaal nergens anders op de hele wereld!

QUIZ 3 Nog veel meer vragen aan de goedheiligman worden de komende weken beantwoord door de Sint in de Zaankanter. Lees deze antwoorden zorgvuldig door en speel mee met de Sinterklaasquiz deel 3.