• Henk Lutke Schipholt

Sint Maartenbal voor 50+

KROMMENIE "Elf november is de dag" waarop kinderen met lampions langs de deur gaan en als tegenprestatie voor het zingen van een Sint Maartenliedje wat snoep krijgen. Voor alle 50-plussers is er dit jaar een alternatief in de vorm van een Sint Maartenbal diezelfde zondagmiddag. Seniorenvereniging Krommenie, Buurtcentrum De Pelikaan en het Sociaal Wijkteam organiseren dan gezamenlijk een spetterend feest dat zal duren van 11.30 uur tot 15.30 uur.

Het "Back in Time" feest wordt om 11.30 uur geopend met een uitgebreide Sint Maartenlunch. Een van de vele legendes wil dat Sint Maarten, toen hij een deel van zijn mantel had afgesneden voor een bedelaar, aan de dorpelingen boekweitmeel uitdeelde. Men bakte daar vervolgens zoete en hartige pannenkoeken van. Deze lunch geeft meer! Sint Maarten komt rond 12.45 uur ook zelf nog even op bezoek en wordt het Sint Maartenspel uitgevoerd. Daarna is er vanaf 13.15 uur tot einde middag een optreden van de FBI Jazzband.

Er worden dan ook verschillende dansdemonstraties gegeven, waaronder tango, swing en rock & roll. Natuurlijk is de dansvloer ook vrij voor alle aanwezigen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Buurtcentrum De Pelikaan, Kervelstraat 186a (075 – 628 5660) en kosten 8,50 euro, inclusief brunch. De bar is open en consumpties zijn voor eigen rekening.