• Cor Schavemaker met onder meer zijn dochters Sandra en Carla die de zaak overgenomen hebben.

Schavemaker Kappers 50 jaar

ASSENDELFT Het is zaterdag 18 november feest aan de Dorpsstraat 470. Dan viert Schavemaker Kappers namelijk haar 50-jarig jubileum. Ze doen dat met een instuif voor alle klanten van 15.00 tot 18.00 uur in een feesttent naast de kapsalon met een hapje en een drankje.

Oprichter Cor Schavemaker begon zijn loopbaan als veertienjarige bediende in Uitgeest. 'Meteen toen ik van school kwam, ging ik aan het werk. Nadat ik in IJmuiden en Amsterdam ervaring had opgedaan begon ik in 1967 als zelfstandige kapper in Assendelft, in een verbouwde garage aan de Dorpsstraat 470 vertelt Cor.

En het ging goed. Er kwamen personeelsleden bij en Cor specialiseerde zich in modern werk, maar ook in haar- en hoofdhuidproblemen. Hij vervolgt: 'Er kwam een Capiloscope waarmee je deze problemen kon onderzoeken, in die tijd was dat heel spectaculair.' Ook ging Cor vakonderwijs geven aan diverse scholen in Haarlem en Alkmaar, hij werd trainer van diverse Technische Clubs zoals Alkmaar en Leiden en ook was hij landelijk examinator in het herenvak.

'In 1983 ging de verbouwde garage plat en werd er een volledig nieuw pand neergezet. Toen mijn twee dochters Sandra en Carla aangaven ook in het kappersvak te willen, kwam er een tweede zaak in de Noord van Assendelft op Dorpsstraat 1014. Het idee was dat er voor allebei een eigen kapperszaak zou zijn. Maar mijn dochters besloten liever samen te gaan en in 2001 werd deze zaak na twaalf jaar gesloten.'

Sandra en Carla werden toen samen de eigenaren van de salon aan de Dorpsstraat 470. Ook zij zijn verder gegaan met het oplossen van haar- en hoofdhuidproblemen en volgen nog steeds cursussen over dit vakgebied. 'Het leuke is dat een aantal oud-personeelsleden ook komt zodat het een gezellig weerzien gaat worden. Tevens zijn er in deze maanden verschillende acties en aanbiedingen, waaronder een Krasaktie met altijd prijs. Wij hebben er voor gekozen om Kika, het kinderkankerfonds, te steunen en willen in plaats van bloemen enz. graag een gift voor dit goede doel in de bus die in de salon staat.'

Schavemaker Kappers is geopend van dinsdag t/m zaterdag. Afspraak makn? Bel tel. 075-687 17 93.