• Een prachtige, intieme roman over familiebanden en -geheimen, verlies en afscheid nemen

    Julia den Ouden
  • DE KRING

René den Ouden signeert nieuwe boek 'De moederbanden' bij Stumpel Krommenie

KROMMENIE De Assendelftse auteur René den Ouden zal op zaterdag 9 februari van 15.00 tot 16.00 uur een korte lezing geven en zijn roman De moederbanden signeren bij boekhandel Stumpel in Krommenie. Dit boek is 31 januari j.l. verschenen.


Het was de helaas veel te vroeg overleden bestsellerauteur Karel Glastra van Loon die in 2004 tegen zijn vriend René den Ouden zei: 'Dat verhaal over die Brabantse familie van je, die muzikale familie uit dat katholieke dorp, met die mysterieuze kapelaan en dat verschrikkelijke ongeluk, schrijf dat nou eens op!.'

En zo geschiedde. De bijzondere familiegeschiedenis van René den Ouden bevatte inderdaad schitterend materiaal voor een roman en Den Ouden werkte er – met tussenpozen – de afgelopen vijftien jaar aan.

Het Brabantse arbeidersgezin uit Schijndel was op weg zich met hun grote muzikale talent naar een beter leven te zingen (De Nederlandse Opera!), maar een fataal ongeluk maakte daar een einde aan. De achterblijvers moesten allen op hun eigen manier zien om te gaan met dit verlies.

Veertig jaar later worden de familiegeheimen pas echt ontrafeld, met alle gevolgen vandien.


De moederbanden past in het thema van de Boekenweek, maar belangrijker: het is
een intiem, persoonlijk en prachtig geschreven verhaal over social climbing en over
euthanasie.

René den Ouden, De moederbanden
Paperback / 288 blz. / €19,99
Verschijnt 31 januari 2019
www.uitgeverijdekring.nl/de-moederbanden

Over Den Oudens debuut, Dans van de wederkeer (1997), schreef de pers:

'Den Ouden onderscheidt zich van zijn leeftijdgenoten met hun vaak schreeuwerige debuten. Een belofte voor de toekomst.' Adri Gorissen, De Limburger