Programma De Groote Weiver

WORMERVEER Genoeg te doen weer deze week bij De Groote Weiver aan de Industireweg 1a. Hieronder het programma.

Vandaag, woensdag 17 januari, is er tussen 13.30 en 16.00 uur weer een Repair Café. Hier kan je terecht voor het repareren van fietsen, kleding, elektrische apparaten en kleine meubels. Kom langs met defecte spullen en er wordt gekeken of het nog gemaakt kan worden. Ook mensen die willen helpen met repareren zijn welkom.

Donderdagavond is er standaard een film te zien zo ook 18 januari. vanaf 20.30 uur is de film 'After Life' te zien. In een verlaten kantoorgebouw, dat fungeert als een tussenstation tussen leven en dood, worden mensen een week lang geïnterviewd om te ontdekken wat de gelukkigste herinnering uit hun leven was. De mensen zijn namelijk net overleden en op weg naar het hiernamaals waar ze deze gelukkigste herinnering voor altijd zullen herbeleven. Geholpen door gidsen (overledenen die zelf geen keuze konden maken) kiezen ze een herinnering om om deze (gereconstrueerd) vast te leggen op video. Maar wat als je niet kunt kiezen of helemaal geen mooie herinneringen denkt te hebben? En wat is geluk nu eigenlijk? De entree bedraagt €2,50.

Vrijdag 19 januari treden drie vrolijke bands op. De eerste band heeft eigenlijk geen naam. Zij spelen als eerste tijdens de buurtmaaltijd die om 18.30 uur begint. Deelname aan de maaltijd bedraagt €6. Voorjaar 2017 stonden ze in de vermaning van Wormerveer. Daar moesten ze optreden als cursisten van de gitaarworkshop van Ruben Hoeke. Op een gegeven moment maakte Paul de opmerking dat het wel leuk zou zijn om met een eigen bandje op te treden. 10 minuten later was er een band geformeerd. Dit betekende wel dat een aantal gitaristen zich moest gaan toeleggen op een ander instrument. Dat lukte. De Band Zonder Toekomst speelt als tweede en waarschijnlijk ook als vierde. Het genre van deze band is Folk-pop-rock-akoestisch. De bezetting bevat zang, banjo, drum, gitaar, viool, contrabas en een trekzak. De zeskoppige Chill Out speelt de meer en minder bekende popsongs met een unplugged-achtige aanpak waarbij toch alle nuances aanwezig zijn. Dit alles op een prettig volume waardoor de tweestemmige zang alle ruimte krijgt. De bezetting van deze band is: Ac. gitaar, basgitaar, toetsen, drums en 2 zangeressen.

Zaterdag 20 januari is het weer tijd voor Café Pride. Dit is een bijeenkomst voor homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders met een beperking. Voor aanmelding en meer informatie kan je mailen nar cafepride@odion.nl. Café Pride is te vinden op facebook. Café Pride start om 13.00 uur. De toegang is gratis. Alleen drankjes zijn voor eigen rekening. De locatie is rolstoeltoegankelijk. Ook op zaterdag 20 januari vanaf 21.00 uur het open podium de Rotonde. De Rotonde is een podium georganiseerd door Rob Vos voor FluXus. Acts op het gebied van muziek, variété, poezie, dans of anderzinds kunnen hier podiumervaring opdoen of toepassen op verschillende, wisselende locaties in de Zaanstreek.