• Ontroerend Goed koor tijdens het PleinFestijn 2017

    Theo van Vlaanderen

PleinFestijn op Marktplein

WORMERVEER Het Ontroerend Goed koor uit Wormerveer organiseert, in nauwe samenwerking met het buurthuis de Lorzie, zondag 27 mei het jaarlijkse PleinFestijn op het Marktplein in Wormerveer.

Het belooft weer een spectaculaire en gezellige muziekmiddag te worden met optredens van diverse koren en muzikanten. Naast het organiserende koor verzorgt ook het koor "Swaegh Zingt" uit Zwaag een optreden; beide koren staan garant voor een mooie mix van levensliederen.

Verder zal het "Popkoor LEF!" uit Westzaan een wervelend optreden verzorgen. Dit dameskoor heeft een uitgebreid en gevarieerd repertoire popsongs die velen bekend in de oren zullen klinken.

De opening van het muziekfestival zal plaatshebben door de doedelzakband "Saendistrict Pipes & Drums" uit Assendelft. Deze band maakt sfeervolle muziek met doedelzakken en drums en treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Ook in de pauze kunt u van deze band genieten.

Na het tweede en laatste optreden van de koren zal om ca. 16.30 uur een spectaculair optreden worden verzorgd door de Rock 'n Roll band "William and the Handjives". Deze band bestaat uit een rock 'n roll trio met gitaar, contrabas en drums en heeft een breed repertoire van klassieke rock 'n roll hits tot bekende liedjes van nu, dit alles gestoken in een jaren '50 jasje.

Met driestemmige zang brengen zij een swingend repertoire met veel

ruimte voor humor, improvisatie en interactie met het publiek!

De leider van de band (William Smulders) groeide op met de muziek van Elvis Presley en raakte helemaal in de ban van The King. De imitatie van Elvis door William is in alle opzichten uniek te noemen:

de stem, de gitaarsound en de vetkuif.

Al deze muzikanten treden op vanaf een door de Firma Komen Transport B.V. uit Beverwijk beschikbaar gestelde podiumwagen. Het festival begint om 12.15 uur en wordt om 18.00 uur afgesloten.

Tijdens het festival zullen er loten te koop worden aangeboden voor een tombola waarbij iedereen is verzekerd van een prijs!

De toegang is uiteraard gratis en op het Marktplein kunnen diverse hapjes en drankjes worden besteld om de inwendige mens te versterken.