• Geschiedenis samenvoegen met een modern concept

    Gudu Kemper
  • Gudu Kemper

Wereldeten bij World of Food

KOOG AAN DE ZAAN De voormalige Honigfabriek aan het Zuideinde 74, is zo langzamerhand veranderd in een van de belangrijkste culturele centra van de regio. En sinds eind augustus is daar ook een bijzondere eetgelegenheid gevestigd: World of Food Since 1974.

De naam van dit Foodlokaal kan men letterlijk nemen. Koks van overal uit de wereld bereiden daar een keur aan specialiteiten. Italiaanse veganistische pasta's van Fortunato en Aziatische boa buns stonden al op het menu.

Dit pop-up restaurant is ook uitermate geschikt voor recepties en borrels, zo bleek onlangs toen medewerkers van basisschool De Golfbreker op bezoek waren en heerlijke hapjes kregen voorgeschoteld.

Dat is natuurlijk ook geen wonder, want World of Food Since 1974 is mede een initiatief van Le Cockelon, de beroemde kaas-, wijn-, en delicatessenspeciaalzaak uit de Zaanstreek op het Zuideinde 38 te Koog aan de Zaan. En daar is gelijk een verklaring voor het jaartal in de naam.

World of Food is een gloednieuwe hotspot, maar er steekt de jarenlange ervaring in van de eigenaren en medewerkers van Le Cockelon. Hét adres voor de verwende smulpaap, opgericht inderdaad in 1974. Tevens het jaar waarin door samenvoeging van verschillende lintgemeenten de gemeente Zaanstad ontstond.

Zo voeg je geschiedenis samen met een modern concept, zorg je voor een basis die een idee dat past in deze tijd rugdekking geeft en bestendig maakt voor de toekomst.

De huidige eigenaren van Le Cockelon, Paul Samuels en Gudu Kemper, zijn bijzonder actief in onze regio, zorgen voor talloze evenementen voor de catering, bij rondvaarten, in een molen op de Zaanse Schans, bij het yogaproeven, en nog veel meer. Maar zij gaan verder.

Gudu Kemper: 'Maatschappelijke betrokkenheid is een van onze belangrijkste drijfveren. Wij willen op dat gebied echt impact maken. Al tijden waren wij op zoek naar een geschikte locatie, naast de ruimte die wij daarvoor hebben vrijgemaakt in onze speciaalzaak, om hier een beter invulling aan te kunnen geven. De locatie op de begane grond in de voormalige Honigfabriek met uitzicht over de Zaan is hiervoor ideaal.'

Samen met verschillende partners, zoals stichting Rock the kasbah, maken zij het verschil door ook mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven in de bediening. Kemper: 'We moeten ons menselijk kapitaal in Nederland koesteren, geen talent mag onbenut blijven. World of Food is een Foodlokaal voor de hele wereld door de hele wereld. Onze koks koken de beste gerechten uit hun verschillende moederlanden. Iedereen is welkom. Zakenman, dagjesmensen, toeristen en Zaankanters die weleens wat anders willen proberen. Lekker bourgondisch eten aan de Zaan.'

World of Food 1974 is vooralsnog geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot en met 16.00 uur.