• RTVZ

RTV Zaanstreek veel meer dan lokale omroep alleen

STREEK Als lokale omroep ben je gehouden aan een aantal spelregels die zijn opgesteld door de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen, kortweg NLPO. Hoofdredacteur Bert van Galen ´´Zo moeten wij als RTV Zaanstreek onze streekgenoten van informatie voorzien over zaken die in ons dagelijks leven spelen. Maar we vervullen een veel bredere rol in de Zaanse samenleving. Zo is RTV Zaanstreek bijvoorbeeld ook erkend leerbedrijf.´´

In de mediawet is vastgelegd dat het nieuwsaanbod voor ten minste vijftig procent van de uitzendduur moet bestaan uit informatief, cultureel en educatief nieuws. Daarbij moet dit aanbod op alle platforms beschikbaar zijn. Dus op radio, televisie én internet.
TOEGEVOEGDE WAARDE
De spelregels voor deze toegevoegde waarde zijn door de NLPO en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in een convenant vastgelegd. Dit wordt het Lokaal Toereikend Media-Aanbod (LTMA) genoemd.
Alle platforms In deze bundeling van afspraken staat onder meer dat een lokale omroep:
· zowel te beluisteren is als audio, te bekijken als video/televisie en in tekst en beeld,
· inclusief publicatie op radiozenders en televisiekanalen,
· plus uitzending via eigen internetkanalen, waaronder sociale media en mobiele apparaten als een tablet of gsm,
· op alle genoemde kanalen moet er minimaal vijf dagen per week nieuws te horen/lezen/zien zijn.

RTV Zaanstreek op zoek naar vrijwilligers

STREEK Het gaat goed met RTV Zaanstreek. De zender zoekt voor Zaanradio en ZaanTV nieuwe vrijwilligers. Je komt dan terecht in een gezellig en gemotiveerd team dat bestaat uit jong en oud.
Een enthousiaste vrijwilliger: ,,Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's. We stellen daarbij wel een aantal eisen. Zo moet je een brede belangstelling voor regionale actualiteiten, cultuur en/of sport hebben. Goede contactuele eigenschappen zijn ook belangrijk. Dus ben je op zoek naar een mooie carrière in de lokale media én wil je voortaan altijd vooraan zitten bij de meest lokale evenementen, laat dan van je horen."
ERKEND LEERBEDRIJF
RTV Zaanstreek heeft op dit moment 115 vrijwilligers. De zender is vooral op zoek naar cameramensen, redacteuren en presentatoren. Ook zijn er volop mogelijkheden om bij RTV Zaanstreek stage te lopen. De lokale zender is een erkend leerbedrijf en is gevestigd aan de Molenwerf 42 in Koog aan de Zaan. Meer weten? Stuur een mailtje naar info@rtvzaanstreek.nl Of bel met de studio, 075-670 6106.