• KK Media
  • KK Media

BADERIE/Zaankanter Cup: de kop is er af

STREEK Er is door de diverse korfbalselecties al het nodige werk verricht. Met reden. De competitiestart nadert met rasse schreden én de strijd om de BADERIE/Zaankanter Cup is in volle hevigheid losgebarsten. Donderdag werd het toernooi geopend met een viertal wedstrijden. Liefst drie in Zaandam en één aan de Wezelstraat in Koog aan de Zaan. Dat leverde het volgende cijfermateriaal op: ZKC'31 - OKV eindigde in 22-16, Zaandam-Zuid - Furore in 16-14, ZKV – GG/IJskoud de Beste 10-18 en  KZ/THERMO4U – RODA 18-11.

Op het terrein van ZKC'31 was een gelijkopgaande strijd te zien. Promovendus OKV, nu onder leiding van Cock Hendriks, wist het tot tien minuten voor tijd bij te houden. 'Er werd goed gespeeld door onze jonge ploeg. Het verschil bleef steeds twee doelpunten. Pas in de eindfase was het kaarsje op en kregen we er zes tegen. Conditioneel moeten we dus aan de slag.'

Aan Zaandammer zijde is het vooral afwachten hoe het herenprobleem zich zal openbaren. Vanwege studie zal trainer Niels Voorneveld in de competitie twee 'vaste krachten' node gaan missen. 'Problemen zijn er om op te lossen' is het nuchtere antwoord van hem. 'De selectie heeft voldoende potentie. Er zijn diverse junioren doorgestroomd en dat geeft de burger moed.'

Een paar kilometer verder komen ZKV en GG/IJskoud De Beste tegen elkaar in de arena. Het bereiken van sportpark Hoornseveld is vanwege allerlei verkeerstechnische ingrepen vooral voor de fietsers wat lastig. Desalniettemin mocht het duel zich verheugen in een grote belangstelling. Dat de Wormers er met de punten van door gaan is niet zo verwonderlijk. Voor beide teams was het een meer dan nuttig oefenduel.

Langs de lijn wordt druk gediscussieerd over het nut van de veldcompetitie voor Groen Geel. In de zaal wacht de Korfballeague. Heeft de veldcompetitie dan nog de hoogste prioriteit? De meningen verschillen, maar uiteindelijk is men het er over eens dat de titel ook op het veld van belang is. Het scheelt n.l. een flinke slok op de borrel richting het korfbalwalhalla. 

Aan de Wezelstraat wist Roda geen bres te slaan in het KZ/Thermo4U bolwerk. Hoewel de Koogers met een 2/3 combinatie het veld betraden kwam de overwinning geen moment in gevaar getuige de 18-11 eindstand. Voor Ivan Karsters is dit meteen de (her)start als trainer bij Roda. Na een succesvol WK Korfbal met Suriname zal hij de blauwwitten nu tot de zaal begeleiden. Gezien de vele veranderingen in de selectie nog een hele klus. 

Verrassend voor velen was de 16-14 winst van Zaandam Zuid tegen Furore. Als bij de andere wedstrijden kan ook hier geconcludeerd worden dat er nog even de tijd is om competitie klaar te geraken.

HET VERVOLG

Komende week zal het toernooi worden afgerond. Woensdag 28 augustus al zullen GG/IJskoud de Beste en KZ/THERMO4U op sportpark Trickelsoord onder leiding van Stephan Evertsen en Joeri Kok (tweee referees in navolging van het WK) de degens kruisen.

Donderdagavond 29 augustus start de slotserie om 20.30 uur met de wedstrijden Furore - ZKC (fluitist Jan Peet Zandbergen), OKV – Zaandam Zuid (geleid door Geert Kelder) en RODA - ZKV met de leiding in de vertrouwde handen van Agnes de Boer.