• Bart Homburg
  • Bart Homburg

Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit aan Het BrandtWeer

KOOG AAN DE ZAAN Het Oranje Fonds verrast Buurthuis Het BrandtWeer met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. €3.000. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

In Koog aan de Zaan zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. "Het buurtcadeau willen wij graag besteden aan de aanschaf van spelmateriaal voor de jeugd. Ook willen we graag lezingen en workshops organiseren voor buurtbewoners. Ook is er een reparatie nodig van de waterleiding en willen we  een afvoer aanleggen in het theehuis in Het Koogerpark zodat dit beter gebruikt kan worden voor de buurt. Daarnaast willen we dit mooie cadeau ook samen met de buurt vieren en zullen we een buurtfeest organiseren," aldus Lydia Slinger voorzitter van Buurthuis Het BrandtWeer.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zo veel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.