• Straks zal op het zo'n mooie dag wel heel druk zijn in het nieuwe buitenbad.

    Mariëlle Boon

Openingsdatum bekend: zwemmen in de Crommenije vanaf 18 mei

KROMMENIE Zwemliefhebbers opgelet: de datum voor de opening van het nieuwe buitenbad van de Crommenije is bekend. Op vrijdag 18 mei kan er vanaf 07.00 uur gezwommen worden in het hagelnieuwe bad. Daarvoor is de afgelopen tijd met man en macht gewerkt. Het hele zomerseizoen kan er dan waterpret in de buitenlucht worden beleefd. Het had wat voeten in de aarde, letterlijk, voordat de openingsdatum van het nieuwe buitenbad aan de Rosariumlaan bekend gemaakt kon worden. Ondanks de gezamenlijke inspanningen van de gemeente en Sportbedrijf Zaanstad moest de openingsdatum een aantal keren aangepast worden.

Met name het koude voorjaar gooide roet in het eten. Hierdoor kon, onder meer, het zwembad niet eerder gecoat worden en wilde het gras ook niet groeien. Door gezamenlijke inspanningen van de Gemeente Zaanstad en Sportbedrijf Zaanstad is de vertraging tot een minimum beperkt gebleven.

De datum van 18 mei is dan ook de scherpste datum die vastgesteld kan worden. Om deze datum te realiseren, is er voor gekozen graszoden te leggen in plaats van gras te zaaien. De zoden zijn pas half mei beloopbaar. Tot die tijd worden ook de bassins gevuld en de installaties ingeregeld door experts op het gebied van zwemwater.

Geduld wordt altijd beloond. Vanaf 18 mei staat de inwoners van Zaanstad een vijftig meter wedstrijdbad ter beschikking met een aparte duikkuil, met hoge en lage duikplank. Naast het bad ligt een 'Duo racer glijbaan' met tijdwaarneming! Voor de 'kleintjes' is er een apart kleuterbad. Dat allemaal omringt door een ligweide met de allure van een park, maakt het zwembad een uitje voor jong en oud.

Om de inwoners van Zaanstad uitgebreid de mogelijkheid te geven van het zwembad gebruik te maken is het bad dagelijks open van zeven uur 's morgens tot zeven uur 's avonds. In het weekend van tien tot vijf uur. Vanaf maandag 16 april zijn de zwemabonnementen voor het buitenbad in de voorverkoop. Voor slechts 75 euro kun je dan de hele zomer terecht. Omdat het bad later open gaat dan gehoopt wordt hier nog eens 15 procent korting op gegeven en ontvangt men twee vrijkaartjes die geldig zijn voor recreatief zwemmen in alle de zwembaden van Sportbedrijf Zaanstad.

Vanaf de opening van het buitenbad op 18 mei kost een abonnement 85 euro. Een los kaartje kost vijf euro vijftig. Kinderen tot en met drie jaar betalen drie euro vijftig. Bron: Sportbedrijf Zaanstad