• De nieuwste aanwinst

    Klaas van Oosten

Nieuwe rolstoelbus voor Vrijwilligersvervoer Zaanstreek

STREEK Stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek heeft een vierde rolstoelbus. De stichting beschikt nu over vier bussen met een rolstoellift voor maximaal acht personen en over een personenauto waar maximaal drie lopende cliënten en één rolstoel in kunnen worden vervoerd.

Zo'n bus met allerlei aanpassingen om mensen met rollators en met rolstoelen te vervoeren, kost een aardig kapitaaltje. De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Vereniging wezenfonds d'Acht Staten en Evean. Zonder deze bijdragen kunnen niet tijdig oude bussen vervangen worden. Of anders zou de prijs per kilometer drastisch omhoog moeten.

Jaap Knap, sinds januari van dit jaar voorzitter van de stichting, benadrukte nog eens het belang van klantgericht vervoer voor ouderen en mensen met een lichamelijke of geestelijke tekortkoming. 'Dat doet het Vrijwilligersvervoer op een klantvriendelijke manier. Iedereen wordt één op één vervoerd, zoals een taxi, van deur tot deur. Dus we halen onderweg geen andere mensen op. De cliënt kan er dus van op aan dat hij of zij op tijd op het adres aan komt.'

Klaas van Oosten, de secretaris, vult aan: Groot voordeel van het Vrijwilligersvervoer is dat het busje bij bezoek aan dokter of ziekenhuis, of bij een crematie, blijft wachten. Dat spaart vervoerskosten, en de mensen weten zeker dat ze ook weer netjes op tijd naar huis worden gebracht.

Een andere vorm van vervoer kent de Stichting door met groepen mensen leuke uitjes te maken. Veel tehuizen en organisaties voor ouderen maken daar al gebruik van door bijvoorbeeld een dagje Artis, een visje eten in de haven van IJmuiden, langs de bollen, naar tuincentra enzovoort.

Het doel is om alle mensen mee te laten doen aan de leuke activiteiten, en ze niet thuis te laten zitten.

De Stichting draait volledig met vrijwilligers, van chauffeurs, planners tot bestuursleden.

INTERESSE OM MEE TE DOEN? Mensen die als vrijwilliger dit mooie werk willen ondersteunen, kunnen contact opnemen met Gerard Kortekaas, tel. 075-6871389.

Reserveren van een rit gaat heel simpel. Elke middag op werkdagen is het kantoor aan de Industrieweg 16 te Wormerveer (Molletjesveer) bereikbaar tussen 13.30 en 16.30 uur op telefoon 06-20903565.