• De nieuwe eigenaren.

    Johan Lok

Nieuwe eigenaar voor Bengs Snacks

[KROMMENIE] Maar liefst 27 jaar is Bengs Snacks al op de Zuiderhoofdstraat 84a te vinden. En als het aan de nieuwe eigenaar, Karim Mohamed ligt, komen daar nog heel wat jaren bij.

Door Johan Lok

De naam Bengs Snacks blijft hetzelfde, maar de snackbar op de Zuiderhoofdstraat heeft sinds de jaarwisseling wel een nieuwe eigenaar. 'Meneer Beng is maar liefst 27 jaar eigenaar van de zaak geweest,' vertelt Karim Mohamed, die de zaak heeft overgenomen. 'We hebben daarom ook besloten de naam niet te veranderen, die is in meer dan een kwart eeuw immers een begrip geworden in Krommenie. Wel heeft Mark Witte een nieuw logo voor me ontworpen. Na de jaarwisseling hebben we de zaak schoongemaakt en hier en daar wat opgeknapt. En op 3 januari zijn de deuren weer opengegaan.

Ik hoorde van de eigenaar van snackbar Oreon, de broer van meneer Beng, dat de snackbar op de Zuiderhoofdstraat vrij kwam. Dat zag ik gelijk zitten. Mijn ouders zullen het meest in de zaak te vinden zijn. Zij zijn geen onbekenden in de horeca. Eerder hadden ze namelijk een aantal jaar restaurant Rosaria op het Rosariumplein. Natuurlijk zal ik er zelf ook geregeld zijn. Zeker op drukke momenten spring ik bij en help ik een handje mee.'

In principe gaat alles bij Bengs op de oude voet voort. 'Maar als het eenmaal loopt, wil mijn vader eigen gerechten uit de Arabische keuken gaan introduceren. Net als eigen sauzen en salades. Bengs blijft dus Bengs, maar dan met een beetje extra,' legt Karim uit.