• Beide dames waren zeer verrast met de Koninklijke Onderscheiding.

Niet verwacht lintje voor Wil en Leida

KROMMENIE Al 25 jaar organiseren Wil van Marle-Teune (73) uit Krommenie en Leida Pfeiffer (72) uit Hoorn bustochten voor ouderen uit Zaanstad-Noord. Maar nu vinden ze het tijd om het stokje door te geven. Afgelopen donderdag gingen ze voor de laatste keer op pad met een bus vol enthousiaste deelnemers. Maar voor vertrek wachtte hen een bijzondere verrassing: ze kregen een Koninklijke Onderscheiding.

Beide dames werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Speciaal voor deze gelegenheid kwam burgemeester Jan Hamming naar wijkcentrum De Pelikaan om de lintjes uit te reiken. Het werd een verrassende en feestelijke gebeurtenis.

Wil van Marle-Teune en Leida Pfeiffer kwamen 25 jaar geleden op het idee om educatieve reizen te organiseren voor ouderen en oudere mindervaliden uit Wormerveer, Krommenie en Assendelft. Bijna elke maand gaan ze met een bus vol 54 tot 62 deelnemers op stap naar musea, exposities, natuurgebieden of historische gebouwen. Af en toe worden er meerdaagse reizen gemaakt, zoals dit jaar naar Valkenburg ter ere van het 25-jarig jubileum

De dames werkten in het begin samen met de Stichting Welsaen en tegenwoordig met het Sociaal Wijkteam. Dat zorgt voor de productie van de folder met alle excursies. verder organiseren de dames alles zelf, zonder winstoogmerk. Met hun werk dragen Wil van Marle-Teune en Leida Pfeiffer bij aan de sociale cohesie in de stad, ze geven ouderen de gelegenheid nieuwe mensen te leren kennen en voorkomen dat ze in een isolement raken.

In de bussen worden nieuwe vriendschappen gesloten, soms vriendschappen voor het leven.

Het lintje voor Leida Pfeiffer werd namens de burgemeester van Hoorn, Jan Nieuwenburg, uitgereikt door burgemeester Jan Hamming van Zaanstad.

Nieuwenburg was niet in de gelegenheid om donderdag aanwezig te zijn, maar zal mevrouw Pfeiffer op een later moment persoonlijk feliciteren.