• Ruige dwergvleermuis

    René Janssen

Op zoek naar ruige en gewone dwergen?

KROMMENIEDIJK De verschillen tussen de 'ruige dwerg' en de 'gewone dwerg'? Vleermuisdeskundige Jan Boshamer kan je er in de avondschemering van vrijdag 23 augustus alles over vertellen, tijdens een lezing en een vleermuisexcursie op de Rodenburghoeve, Busch en Dam 22, Krommeniedijk/Uitgeest. Aanvang 20.00 uur, gratis toegang.

Met bat-detectoren op jacht om vleermuizen te spotten: interessant voor senioren, spannend voor de jeugd! In Nederland komen zo'n twintig vleermuissoorten voor, waarvan zeven algemeen en de andere zeldzaam tot zeer zeldzaam. De vleermuis heeft een beetje een "eng imago" maar dat
is onterecht: Eén van de deskundigen van de Vleermuisopvang Noord-Holland, Jan Boshamer, zal tijdens zijn voordracht honderduit vertellen over deze fascinerende zoogdieren, de enige zoogdieren die kunnen vliegen. De avond (in het kader van de 'Nacht van de Vleermuis', de nacht van zaterdag op zondag) begint om 20.00 uur, gratis entree. Tijdens de lezing, in de romantische ambiance van een van de stallen, worden de bezoekers volop in de gelegenheid gesteld vragen te stellen; na de voordracht volgt een korte pauze, waarna iedereen met de aanwezige bat-detectoren buiten, op en rond het boerderijterrein, op vleermuisjacht gaat.