• Otte Zijlstra

Natuur- en fotoavontuur in West-Canada op voorjaarslezingen

STREEK De Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" organiseert in maart opnieuw haar tweejaarlijkse voor- en najaarslezingen. Half maart zal natuurfotograaf Otte W. Zijlstra, uitermate kundig natuurfotograaf, gastspreker zijn met lezing over natuur en vogels in westen van Canada

De Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" organiseert in maart opnieuw haar tweejaarlijkse voor- en najaarslezingen. Op 18 en 24 maart zal natuurfotograaf Otte W. Zijlstra uit Nieuwe Niedorp de gastspreker zijn met een lezing over de natuur en vogels in het westen van Canada.

Met Otte bezoeken we tijdens de lezing met beelden de provincie British Columbia vanuit de grote Canadese stad Vancouver. Naast adembenemend mooie landschappen in o.a. de Rocky Mountains zijn er veel vogels te zien waaronder de Amerikaanse zeearend (Bold Eagle), de grijze notenkraker, de ijsduiker, de rosse kolibrie en de helmspecht. Ook steken we over naar Vancouver Island voor een berentocht en een orkatrip.

Tijdens de spreker zijn (berg)wandelingen maken we kennis met grond- en wangzakeekhoorns (de chipmunk) en Douglassparren van meer dan 80 meter hoog.

De lezingen worden gehouden op: maandagavond 18 maart, aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) in De Stoomhal, Pakhuisplein 44, Wormer. Dit zalencentrum is in één van de pakhuizen langs de Zaan nabij de Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer.

Zondagmiddag 24 maart, aanvang 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur) in het Wapen van Assendelft, Dorpsstraat 533, Assendelft.

Leden en donateurs van de Vogelbeschermingswacht hebben vrij entree op vertoon van de toegangskaart, andere geïnteresseerden en natuurliefhebbers zijn eveneens welkom en betalen slechts 2,-- euro aan de zaal.