• De winnaars van Paaltjewerpen

    Peter Smit

Paaltjewerpen bij de Cromme Bal in Krommenie

08-08-2019, 09:16 | Lezersnieuws | Peter

Eindelijk is het dan zover en iedereen is er klaar voor. Nou ja, iedereen, dat is iets te veel gezegd en neergeschreven. Een belangrijke schakel ontbrak nog maar dat is met veel spontaniteit goed gekomen. Met veel dank aan de Vrijwilligers van de Cromme Bal.

 

Met zo’n vijftig werpers gingen wij even na twee uur aan de slag, met als doel, het scoren van zoveel mogelijk punten. Gaat het paaltje om, dan krijg je de punten van de dobbelsteen, blijft het paaltje staan en gaat alleen de dobbelsteen eraf, dan wordt het aantal punten verdubbeld.

 

Terwijl de koffie/thee nog uitgeserveerd wordt, gaan de werpers, op afroep, aan de slag. Twee keer drie briketten werpen en de punten gaan in de computer. Voordat iedereen aan de beurt is geweest gaan onze vrijwilligers al werken aan de ronde met de drankjes. Tijdens de pauze komen daar ook nog lekkere hapjes bij: worst, kaas en diverse warme snacks. Zo warm dat een van de deelnemers zich bijna verslikt als zij moet werpen.

 

Tijdens de tweede drankjes ronde wordt gestart met het vervolg van het spel. Iedereen mag nog een keer de drie briketten gooien en dan is de score bepaald. De hapjes worden opgedeeld en iedereen geniet van het werpen, het zien werpen en het mooie weer. Alleen de wind had iets minder gemogen, maar gelukkig hadden de deelnemers deze in de rug. Dat vergemakkelijkte het werpen.

 

Tijdens een laatste rondje met lekkere drankjes gingen de prijswinnaars hun prijzen ophalen. Er stond een tafel vol en voor iedereen was er een prijs. Degene met de hoogste score mocht eerst en daarna de volgende enzovoorts. 

 

Aan het einde nog applaus voor de inzet van de vrijwilligers, zowel van de KBO als van de SVK en ook van de Cromme Bal. Hun inzet werd zeer op prijs gesteld. Op de foto de drie winners van links naar rechts: Dick Jonker (2), Tinie van den Berg (1) en Martha van Horn (3). Tot volgend jaar, dan weer onder leiding van de SVK.

 

Peter Smit