• Kom ook naar de Tuinenmarkt.

    Duurzaan

Maak je tuin groen op de Tuinenmarkt Saendelft

ASSENDELFT Wil je professioneel persoonlijk advies voor je tuin? Kun je wat compost gebruiken? Wil je meer weten over vaste planten, leren hoe je een regenton installeert of gewoon lekker met je (klein)kind een zaadbom maken? Het kan allemaal zaterdag 26 mei op 'Maak je tuin groen', de Tuinenmarkt tussen 10.00 en 16.00 uur in Winkelcentrum De Saen.

Wist je dat het goed is voor het klimaat om niet meer dan 40% van je tuin te verharden? Met meer groen in de tuin zijn we beter voorbereid op zowel nattere en warme perioden waar we mee te maken krijgen. Omdat de buien heviger zijn, maar ook omdat we steeds meer tegels in tuinen leggen en het water moeilijker weg kan. Samen kunnen we de Zaanstreek vergroenen.

Rioleur Hans Grotenbreg geeft om 11.00 uur en 13.00 uur een inkijkje in extreme neerslag- en hitte-kaarten en schetst de voor- en nadelen van het klimaat van Bordeaux aan de Zaan. Ook leert Jos Koppen van gemeente Zaanstad bezoekers meer over klimaatbomen (12.00 en 14.00 uur) en vertelt Jeroen Buijs van het ZNMC over de natuurvriendelijke tuin (10.00 en 15.00 uur).

Bij de kraam van Duurzaan is een regenton te winnen. Bloemsierkunst Caron heeft mooie vaste planten in de aanbieding en Welkoop Wormerveer presenteert een makkelijke moestuin. Tijdens de Tuinenmarkt geven de Zaanse hoveniers Han Tuinman en Jeroen Mars (Mars hoveniers) je persoonlijk tuinadvies met tips over de indeling, groen in je tuin, vaste planten etc. Hierin interesse? Elke heel en half uur kun je aanschuiven aan een picknicktafel op de Tuinenmarkt. Wil je zeker zijn van een plekje? Stuur dan een mail naar info@duurzaan.nl en geef aan of je in de ochtend of in de middag wilt komen. Maak vooraf een tekening van je tuin en neem die mee, liefst op schaal van 1:50 (1 meter is 2 cm)

Verder kom je bij diverse kraampjes meer te weten over onder anderen het Zaans Natuur en Milieucentrum (zaadbommen maken), Imkervereniging Zaanstreek (Zoek de koningin!) en Groei & Bloei (leuke stekjes). Kinderen kunnen zich als een regendruppel laten schminken, zaadbommen in elkaar knutselen of kleuren.

Kijk voor meer info op Duurzaan.nl/klimaatverandering