• De hoofdact van Babbels Live 2018

Lustrumeditie Babbels Live met BLØF

KROMMENIE Tijdens de vier voorgaande edities zijn al veel muzikale grootheden te gast geweest bij Babbels Live. Editie 2018 is om die reden het ideale podium voor één der meest succesvolste bands van Nederland. Werkend aan de nieuwe editie van Babbels Live 2018 viel er voor Ad de Lange eerst nog iets anders - minstens net zo feestelijk - te vieren. 

Zijn 65e verjaardag is - helaas voor alle betrokkenen - niet onopgemerkt voorbij gegaan. Zondag werd De Lange door zijn vrienden - een groep van 40 mensen - ontvoert en werd hij richting Amsterdam gestuurd. Daar ontstond logischerwijs een gezellig feest dat echter abrupt werd verstoord door een telefoontje.

'Om 22.00 uur belde mijn schoonmoeder dat er brand was in het pand van Babbels. Dan slaat de schrik je om het hart. Gelukkig wist ik dat er niemand in het pand aanwezig was, maar het is wel je levenswerk dat in het geding is. Gelukkig was de brandweer razendsnel ter plekke. Ik was er ook redelijk snel bij, maar mocht er pas na 01.00 uur naar binnen. Alleen om te kijken. Een kortsluiting in de muziekinstallatie maakte dat er een enorme rookontwikkeling en hitte ontstond. Geen brand, maar minstens net zo erg qua schade volgens mij. Alles in die hoek is weg gesmolten.'

Na een eerste schouw en overleg met diverse instanties schat de ondernemer in dat er zeker een half jaar geen gebruik gemaakt kan worden van het pand. Vandaar dat de horeca-exploitant al naarstig op plannen aan het broeden is die periode op verantwoorde wijze te overbruggen.

BABBELS LIVE 2018 Het blijft iedere keer weer een hele bevalling. Ga er maar aan staan om twee dagen lang een publiek van duizenden mensen een boeiend programma voor te schotelen. Zoals heel de Zaanstreek weet houdt Ad de Lange van uitdagingen en startte daarom jaren geleden met Babbels Live. Eerder al zette hij een prachtige reeks van Parkpop neer. 'Vernieuwen is heel belangrijk' aldus de uitbater van Bar Babbels aan de Noorderhoofdstraat 143 in Krommenie. 'Je zult iedere keer weer iets goeds te bieden moeten hebben. Het is desondanks een hele klus, maar ik prijs mij gelukkig met alle medewerking van iedereen. Zoder die steun is het onmogelijk allemaal te realiseren.'

Op het festival vielen eerder in de smaak o.a. De Dijk, Edwin Evers, Niels Geusebroek, The Golden Earring, Roberto Jacketti & the Scooters, Waylon, Jett Rebel en Kensington. Als organisator zoekt De Lange toch iedere keer weer naar de overtreffende trap. Voor editie 2018 is hij daar beslist in geslaagd. 's Lands grootste attractie op Nederlandstalig pop gebied BLØF zal de hoofdact zijn op Babbels Live 2018. Over het complete programma berichten wij u zo spoedig mogelijk.


KAARTEN De kaartverkoop start per 1 december via www.barbabbels.nl