• Steven van Lummel

Expositie Het Hem en Van Lummel 200+200

ZAANDAM Steven van Lummel presenteert: 200 beelden van Het HEM en 200 beelden van iets anders. Dat doet hij vanaf vrijdag, 23 augustus (16:00-02:00 uur) tot t/m 1 september.

Vol enthousiasme betrok Van Lummel op 14 juni zijn appartement en werd zo onderdeel van het cultuurhuis. Gedurende zijn tijd in Zaandam verkende hij de oude kogelfabriek en haar omgeving. Scheurend op zijn nieuwe fiets en later scharrelend op krukken werd hij een vertrouwd gezicht; hij sloot vriendschap met de buren, maakte een praatje met bezoekers, zwaaide passerende boten uit vanaf zijn favoriete bankje aan het Noordzeekanaal en trad op als luisterend oor voor alle medewerkers van Het HEM.

Zijn verblijf in Zaandam resulteert in de publicatie getiteld '200 beelden van Het HEM en 200 beelden van iets anders'. Het boek bevat foto's gemaakt met een instant analoge camera van Fuji Instax; geen retoucheermomenten maar monumentale snapshots van de eerste maand van Het HEM. Het boek vertelt over bijzondere gesprekken van Van Lummel met Louis Hendriks die verantwoordelijk is voor het behoud van de Delfste Rij, de eerste huizen vanaf Het HEM en bevat een verzameling aan informatie uit onder meer Het Zaans Erfgoed i.s.m. het Zaans Museum. Het boek is ontworpen i.s.m. Print the Future en gedrukt bij Raddraaier.

Presentatie '200 beelden van Het HEM en 200 beelden van iets anders': vrijdag, 23 augustus met vanaf 16:00 uur Inloop Open Studio, 20:00 uur officiële opening door Pepijn Lanen en Steven van Lummel en van 18:00-02:00 uur programma in de Dynamic Range Music Bar samengesteld door Steven van Lummel met onder meer Centre Parcs en DJ Afra. Gedurende de avond worden (Surinaamse) snacks verzorgd door de moeder van Steven en brood met dips van Sunny Sjoerd, nachtburgemeester van Den Haag.