• Rens eerst met gevarieerde KruisPuntPop

    FREE Fotografie
  • Rens Degenhart
  • Later volgt Zomercarnaval bij Rens

    FREE Fotografie

KruispuntPop 2018: Langjarige traditie in ere houden

ASSENDELFT Toen Rens Degenhart vijfenhalf jaar geleden Tapperij De Verwachting aan de Dorpsstraat 584 te Assendelft overnam, maakte hij de zaak wat lichter en breidde het assortiment uit met een ruime keuze speciaalbieren, maar De Verwachting werd geen feestcafé, bleef nog steeds een echte dorpskroeg.

Guus Bauer

Niet dat Rens niet genoeg organiseert. Hij lijkt wat dat betreft op zijn Krommenieër evenknie Ad de Lange. Zo zijn er vaste evenementen met Hemelvaartsdag, Koningsdag, tijdens de kermis en met kerst. Daarnaast geeft hij lokale bandjes een podium.

Regelmatig staan er bier-, wijn- of whiskyproeverijen op het programma, maar net zo goed wordt er een bingo of een popquiz gehouden. Zo af en toe kun je in De Verwachting ook voor een aangename verrassing komen te staan.

Door een gelukkige samenloop van omstandigheden trad daar ineens het Amerikaanse icoon Boo Boo Davis op, één van de godfathers van de blues die normaal voor een publiek van minstens dertigduizend man speelt. Er was een optreden elders uitgevallen en de Nederlandse begeleidingsband had gehoord dat Rens 'veel met blues deed'.

In maart volgende jaar krijgt dat optreden een vervolg. De Verwachting is opgenomen in de Europese tour. Er is dan binnen plaats voor zeventig à tachtig gelukkigen. Het café heeft een ruim terras dat zich in de zomermaanden uitstekend leent voor een fijn intiem festival. Op 7 juli aanstaande houdt Rens een langjarige traditie in ere met KRUISPUNTPOP.

De landelijk bekende bluesgitarist en zanger Ralph de Jongh, zoals altijd op zijn ritmische klompen, opent met zijn begeleidingsband het feest. De Jongh, winnaar van de Dutch Blues Award, vertegenwoordigde Nederland op de International Blues Challenge zowel in 2011 als 2015. Pure bezieling verzekerd.

The Hendrix Alive Project, de naam zegt het al, is zonder twijfel de meest toonaangevende coverband die de erfenis van Jimi Hendrix levend houdt. En dat is geen sinecure, het virtuoze gitaarspel en de heel eigen zang van Hendrix in gedachten, maar gitarist-zanger Eelco Bisschop komt heel dichtbij. Oude tijden herleven. Kippenvel.

De driemans-band Sweet Mary Jane sluit mooi op de set van Bisschop en consorten aan. Ze spelen covers van Hendrix, Rory Gallagher, Thin Lizzy, Gary Moore en andere vedetten van de bluesrock uit de jaren zestig en zeventig. The Scarecrows, niet te verwarren met de gelijknamige heavy-metal formatie uit New York, is een band uit de Zaanstreek met zeer ervaren muzikanten die stevige rock speelt, eigen nummers en covers.

Ook rockband Rackit, met zangeres Naomi van der Heijde als frontwoman, heeft roots in onze streek. En dan kan je al zeker zeggen van de afsluitende act Southern Comfort, die nummers van ZZ-Top, Creedence en The Outlaws nieuw vuur inblaast.

ZOMERCARNAVAL

En alsof het allemaal nog niet genoeg is, staat in samenwerking met de Koppiebar en het Wapen van Assendelft een week later op 14 juli het ZOMERCARNAVAL op het programma. Rens: 'Er werd veel gevraagd wanneer we weer een zomereditie van Immer Gerade Aus zouden organiseren.

Het evenement dat ooit begonnen is met een paar vrienden die verkleed van café naar café langs de Dorpsstraat trokken, beginnend bij de Koppiebar en eindigend bij Babbels in Krommenie. Een carnaval met feestmuziek leek ons een goed idee.'

Op het Koppieplein treedt No Signal op, een jonge, energieke coverband en daarnaast zanger Toon Wouters, sfeerbepalend op veel locaties in Europa.

Willie en de Billies, de hoofdact op het terrein bij het Wapen van Assendelft, is de nummer één smartlappenband van Nederland, die garant staat voor veel rockend meezingplezier.

Het publiek zal opgewarmd worden door de puur Hollandse feestzanger John Eeltink. Dj's houden daarna de sfeer tot negen uur 's avonds vast. Twee zaterdagen groot feest.