• De dames van Saensation hebben er zin in.

    Saensation

Krommenieër koor in De Knapzak in actie voor stichting OZW

KROMMENIE Op 29 september organiseert Vocalgroup Saensation een benefietmiddag in De Knapzak en de naastgelegen kerk aan het Noordeinde in Wormerveer.

Johan Lok

Vocalgroup Saensation is voor deze benefietmiddag op zoek gegaan naar een doel waarbij geen duurbetaalde managers betrokken zijn, zodat al het geld ook daadwerkelijk op de goede plek komt.

En dan moest dat natuurlijk ook nog eens het allerliefst een Zaans doel zijn. Dat is gevonden, namelijk de stichting OZW: Ondersteuning Zaanstreek Waterland.

De stichting Ondersteuning Zaanstreek Waterland komt in actie voor minima-gezinnen in de breedste zin van het woord.

De grote kracht achter de stichting is Erna Ekels uit Krommenie.

Saensation wil uiteraard niets liever dan heel veel geld ophalen, zodat er met name iets extra's voor de kinderen gedaan kan worden.

Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de viering van een Sinterklaasfeest, maar ook een dagje uit of bijvoorbeeld een pannenkoekenfeestje om maar eens iets te noemen.

'Het gaat op 29 september absoluut een afwisselende middag worden met diverse optredens,' vertelt Helma van Lierop van Saensation.

Natuurlijk treden de dames van Saensation zelf op, maar daarnaast is er ook het Ierse repertoire van Sunny Voices.

Verder wordt er gezongen door B-Hetty, de Zaanse zanger Benjamin, het barbershopkwartet S.P.A.M. en de band Chill Out.

Deze artiesten zijn in een doorlopend programma te horen in de kerk.

'In De Knapzak zijn diverse kraampjes met onder andere handlezen, de verkoop van armbandjes, een mindfull kraam met onder meer doTerra olie, zelfgemaakte spulletjes, schminken en een tombola,' aldus Helma.

Natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten. Denk daarbij aan zelfgebakken taart met koffie, een broodje kroket en nog veel meer.

'Vanaf 12.00 uur is iedereen van harte welkom en laten we zorgen dat er een mooi bedrag bijeen wordt gebracht.'

Vocalgroup Saensation bestaat uit ongeveer 15 enthousiaste dames.

Elke donderdag wordt er geoefend om mooie optredens te kunnen verzorgen.

Meestal zijn de nummers 4-stemmig. Het repertoire bestaat uit popliedjes vanaf de jaren zeventig tot de zeer actuele hits van nu.

Saensation staat onder leiding van Ingrid de Goede. Zij verzorgt zelf de arrangementen en bedenkt de choreografie bij de nummers.