• Het veld waar afgelopen weekend de Buurtcamping Assendelft plaatsvond.

    Johan Lok

Kampeerders bedenken namen voor veld

Konden de beheerders van de Buurtcamping in Krommenie zeggen dat hun gasten in het Agathepark moeten zijn, in Assendelft was dat was lastiger. Het veld bij de Blauwe Ring, waar de tenten werden opgebouwd, heeft namelijk nog geen naam. 

Door Johan Lok

Hoog tijd dat dat gaat gebeuren, zo bedacht de organisatie van de Buurtcamping. Ze kregen het bij gemeente Zaanstad voor elkaar dat de campinggasten namen mochten bedenken. 'Dat is heel bijzonder,' vertelt wijkmanager Lenie Rademaker, die het hele weekend op de camping te gast was. 'Normaal is dat namelijk in handen van een groep mensen die dat helemaal zelf beslissen zonder inmenging van buitenaf.'

Zaterdag bedachten de kampeergasten een aantal namen voor het parkje. Deze 14 namen werden onder elkaar gezet. Ze mochten vervolgens hun stem uitbrengen. Op die manier bleven uiteindelijk de vijf beste en populairste namen over. 'Dat zijn Saenpark, Blauwe Ring Park, het Kunstpark, De Kwijk en Waterrijkpark,' aldus Buurtcamping-beheerder Germaine Ram-Poppen. Het wachten is nu welke van deze vijf namen gemeente Zaanstad uiteindelijk definitief zal kiezen.