• debuurtcamping.nl

Kaarten voor Zaanse Buurtcamping te koop

STREEK Na een succesvolle eerste editie van De Buurtcamping in Zaanstad, toveren campingbeheerders deze zomer maar liefst vijf parken om tot gezellige kampeerplek: Agathepark (Krommenie), Park Saendelft Oost (Assendelft), In 't Veldpark (Zaandam), Kogerveldwijk (Zaandam) en Noordsterpark (Wormerveer). De inschrijving voor de Buurtcampings is vanaf nu geopend!
Al vijf jaar gaan buurtbewoners door heel Nederland op vakantie in hun eigen park. Het initiatief vond voor het eerst plaats in één park in Amsterdam en is inmiddels gegroeid tot 37 parken in 12 Nederlandse steden. Drie dagen lang is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je elkaar beter kennen. Je bent de hele dag heerlijk buiten en iedereen is gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit.

De Buurtcamping wordt inmiddels omarmd door gemeenten als effectief middel om de sociale cohesie te verbeteren. Daarnaast is het initiatief een heel leuk alternatief voor mensen die anders niet van een vakantietrip kunnen genieten.
Maar liefst 1,5 miljoen Nederlandse huishoudens hebben onvoldoende geld om jaarlijks één week op vakantie te gaan.
PRAKTISCHE INFO Alle Zaanse Buurtcampings hebben plaats in het tweede weekend van juli. Informatie per camping is te vinden op www.debuurtcamping.nl/zaanstad. Via deze site kunt u ook een plek reserveren. Reguliere prijzen voor een weekend kamperen verschillen per deelnemende locatie. Geen tent? Bij Tante Leen, de uitleenbalie die op elke camping komt, heeft de oplossing.

VOOR EN DOOR BUREN De vijf Zaanse campings zijn op zoek naar buurtbewoners die als vrijwilliger willen helpen om het kampeerweekend tot een succes te maken. Aanmelden via genoemde website.