• De Heidebijtjes

Juf Susan neemt na 40 jaar afscheid

ASSENDELFT Susan Ceelie neemt na 40 jaar afscheid van "De Heidebijtjes" Zoals Susan zelf zegt: "Een stukje geschiedenis schrijven is eigenlijk een stukje afscheid nemen. En zo kijk ik terug op hele mooie jaren als heidebijtje in het gezelschap van mooie mensen en al die prachtige kinderen".

In 1975 is Susan in Assendelft komen wonen en haar oudste dochter Debby is in 1976 geboren. Als haar oudste dochter bijna drie is en inmiddels ook Susan haar tweede dochter Brenda geboren is gaat Debby naar de peuterspeelzaal De Heidebijtjes omdat deze in de buurt/straat was.

Van het één kwam het ander en een bestuursfunctie had Susan al snel te pakken. Vervolgens werd ze "hulpouder". Geesje du Pau, de leidster waar Susan bij ging werken, is degene geweest die haar overtuigd heeft van haar eigenschap "goed met kinderen te zijn". Zij werd Susan haar mentor en scholing deed de rest. Het bleek de beste beroepskeuze ooit voor Susan. Susan heeft zoveel kinderen erg veel kunnen meegeven zodat ze met zelfvertrouwen de "grote wereld" konden veroveren. Susan heeft menigeen ook volwassen zien worden omdat ze nog steeds in Assendelft woon. Wat een heerlijk vak, een roeping zoals Susan het zelf noemt.

Susan is inmiddels gepensioneerd sinds eind 2017 en ze kreeg een verlenging tot juli 2019, heerlijk vond ze dat. "Ik moet me er node bij neerleggen dat er voor mij geen vervolg meer zal zijn als Heidebijtje. Na 40 jaar voel ik me nog steeds een Heidebijtje maar het werk op deze plek draag ik over met de verwachting dat er nog vele kinderen er een veilige en liefdevolle plek vinden om "samen te spelen en samen te leren". Susan dankt alle ouders voor het in haar gestelde vertrouwen.

Donderdag 11 juli zal het afscheid gevierd worden samen met Susan van 10.30 tot 11.30 bij "De Heidebijtjes" in de Ayundo. Iedereen is daarbij van harte welkom.