• Een groot aantal leden van Crescendo bijeen.

Jubilerend Crescendo zoekt foto's

Muziekspektakel voor 100-jarig jubileum

ASSENDELFT Muziekvereniging Crescendo Assendelft viert in 2019 haar 100-jarig jubileum en pakt dit het hele jaar door groots aan met allerlei muzikale activiteiten. Van een groots opgezette Musical Sing-a-Long tot een sfeervol High Tea Concert.

[RIJKE HISTORIE] Ook brengt Crescendo een variant op de Night of the Proms, namelijk een Night of the Drums. Bovendien komt er een tentoonstelling waarin de rijke historie van Cresendo wordt weergegeven. Voor deze tentoonstelling is Crescendo op zoek naar (beeld)materiaal, zoals krantenknipsels, foto's en leuke anekdotes.

[DIRIGENTEN] Crescendo is opgericht op 8 september 1919. In een zaaltje van het patronaat vonden toen de eerste repetities van de fanfare plaats o.l.v. de heer Landsman, de timmerman. Natuurlijk hebben in de loop van zoveel jaren vele veranderingen plaatsgevonden. De muzikale leiding is na de heer Landsman in handen geweest van vele dirigenten zoals de heer J. Heyne, meneer Tervoort, de heren Baars, Van Osch, Pletting en Kes. Sinds november 2005 staat de fanfare voor het eerst onder leiding van een vrouw, namelijk Esther Hoek.

In het jaar 1978 is er naast de fanfare ook een drumband opgericht. De muzikale leiders van toen waren de heer T. Beenders, mevrouw E. Prins en mevrouw T. Versteeg en daarop volgend de heer J. Schuitema en mevrouw A. Lamberts. De drumband heeft in 1998 haar 20-jarig jubileum gevierd.

[MUZIKALE LEIDING] De drumband nam met haar tambours, fluiten en lyra's een geheel eigen plaats in binnen de vereniging maar ook, door haar samenstelling, in de gehele drumbandwereld. In 1997 is de drumband zelfs Nederlands kampioen geworden op het concours in Barneveld. De samenstelling van de groep is in de jaren aanzienlijk veranderd. Sinds 2007 is de drumband omgevormd tot slagwerkgroep. Op dit moment wordt de muzikale leiding gevormd door Arjen Barnhoorn.

Wie nog materiaal heeft dat waardevol kan zijn voor de tentoonstelling kan dat laten weten door een mail te sturen naar info@crescendo-assendelft.nl Voor meer informatie zie de website van Crescendo www.crescendo-assendelft.nl/