• www.pixabay.com

Johnny Cash muziekdienst in Westzaan

WESTZAAN ,,Het verhaal van 'de verloren zoon' is ook van toepassing op het leven van Johnny Cash. Hij was verslaafd, raakte aan de grond maar kwam door het geloof weer op het rechte pad. Bij zijn terugkeer in de maatschappij kreeg de countryzanger een betere ontvangst van zijn publiek dan hij durfde te verwachten", vertelt ds. Cornelis Visser. Onder dit thema wordt op zondag 18 november de gospel-countrydienst gehouden in de Grote Kerk Westzaan.

De uit 1740 stammende kerk is voor één keer respectvol omgetoverd tot gospel-saloon. Het Zin In Pop (ZIP)-team begon in mei al met de voorbereidingen. ,,Een maand later stond de Johnny Cash gospeldienst op de rails", stelt Cornelis Visser tevreden.

HERKENBARE COUNTRY ÉN DIEPGANG ,,Het leven en de muziek van de Amerikaanse countrylegende biedt genoeg ingrediënten om er zowel een pakkende muziekdienst van te maken als een met de nodige diepgang. Want los van herkenbare muzieknummers willen we in de donkere dagen voor kerst de bezoekers ook inhoudelijk een hart onder de riem steken."

Dat wordt mede gedaan door een parallel te trekken tussen wat zich afspeelde in het leven van Johnny Cash met zaken die aansluiten op eigen (levens)vragen. ,,Die brug slaan we mede met (herkenbare) country-gospelmuziek. Wist je bijvoorbeeld dat Johnny Cash in 1973 zijn album The Gospel Road uitbracht?"

LIVEBAND MEN IN BLACK Daarnaast is er live ondersteuning van de band Men in Black. Deze acht man sterke formatie neemt de bezoekers mee op muzikale reis waarbij cowboylaarzen en bijpassende hoed niet mogen ontbreken. ,,Ik ga niet alles verklappen, maar bezoekers van de Grote Kerk worden in stijl ontvangen" lacht Cornelis.