• De ingeleverde fietsen worden weer helemaal opgeknapt.

    ANWB

Inzameling fietsen door leerlingen de Komeet en Sociaal Wijkteam

KROMMENIE Anouk Hermanns, betrokken ouder bij Basisschool de Komeet, Basisschool de Komeet en het Sociaal Wijkteam Krommenie zamelen op vrijdag 16 maart vanaf 08.30 uur kinderfietsen in voor het ANWB-kinderfietsenplan.

De kinderfietsen worden ingezameld bij Basisschool de Komeet, aan de Jupiterstraat 141 in Krommenie. Deze fietsen zijn bedoeld voor kinderen in gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven. Want ook in Krommenie groeien kinderen op in armoede.

Vrijwilligers van Basisschool de Komeet bemannen samen met de ANWB, Anouk Hermanns en het Sociaal Wijkteam Krommenie een opvallende, mobiele stand op het evenement op 16 maart. Daar kunnen bewoners de kinderfietsen vanaf 8.30 uur tot 12.30 uur komen brengen. Alle fietsen zijn welkom mits ze nog in redelijke staat verkeren of met wat slim kluswerk nog opgeknapt kunnen worden tot een veilige fiets.

Echter is er een groot tekort aan fietsen voor de grotere kinderen (24, 26, 28 icnch).

Tijdens de fietsinzameling zal ook professioneel wielrenster Claudia Koster aanwezig zijn. Zij zal om 12.00 uur een fiets uitreiken aan een gezin uit Krommenie, dat zelf geen kinderfiets kan veroorloven.

Het Kinderfietsenplan is een initiatief van de ANWB dat een goede en deugdelijke fiets doneert aan kinderen tussen 10 en 18 jaar. De ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets. Mobiliteit, de wereld in vrijheid ontdekken, is juist in deze leeftijdsgroep een voorwaarde voor persoonlijke groei en ontwikkeling.