• Angelique Starreveld

Het geheim van de Zaanstreek

ZAANDAM Het is alweer twee maanden geleden, de audities voor de musical: "Het geheim van de Zaanstreek".


De zomervakantie is inmiddels voorbij en de repetities zijn van start. De cast is zeer gemotiveerd om er een mooie productie van te maken. Zelf weten zij het geheim ook nog niet, dus dat maakt het voor iedereen dubbel spannend.
Hoe ging de eerste repetitie voor de musical? Iris van de Water, een van de castleden vertelt: "De eerste repetitie begon met zang, waarbij wij het
auditienummer herhaalden. Wat fijn om met zo'n grote cast te werken. Hierna was het tijd om met onze choreograaf Giovanni Menig te ontmoeten. Na een vakantie nietsdoen was het wel weer even wennen om te gaan dansen, maar de energie in het team lag daardoor ook hoog. Na een goede zang en dans-repetitie sloten we de avond af met: "Het geheim van de Zaanstreek met taart".
Kan je een tipje van de sluier oplichten over wat het geheim van de Zaanstreek is? "Iedereen van de cast, de Zaankanter lezers hopelijk ook, zaten natuurlijk te wachten op het script. Wat is de verhaallijn, wat zijn de rollen, welke nummers zitten er in de show? Ik ga dit niet verklappen, maar ben wel heel tevreden met de lijn van het verhaal en de muziekstijlen die gebruikt gaan worden in deze productie. Nieuwsgierig geworden, lees vooral de columns in een wekelijkse update".

Het wordt nog een mooi theaterseizoen in de Zaanstreek.