• Grootouders Groot: 'Aandacht en ambacht, met een glimlach.'

    Groot Familie album

GROOT SCHOENEN: 108 jaar

KROMMENIE In april wordt Groot Schoenen aan de Zuiderhoofdstraat in Krommenie 108 jaar. Een verjaardag waar menig winkel trots op mag wezen. Toch is van die 108 jaar geen één hetzelfde. De collectie is ieder jaar anders, en dit jaar is die meer gefocust dan ooit. Er is nóg meer pasvorm voor iedereen, de mooiste mode voor het hele gezin en de comfortabelste schoen voor alledaags. Precies waar Groot voor staat: 'Aandacht en ambacht, met een glimlach.'

Groot Schoenen Krommenie bestaat sinds 4 april 1910 en is dus deze maand 108 geworden. Het begon in 1910 in een prachtig oud groen pandje op het pleintje, nu beter bekend als het 'Schaakplein'. In dat mooie pandje woonde Engelina Breeuwer, getrouwd met Gerardus Groot. De trouwfoto van dat stel hangt sierlijk boven de toonbank. "Zo houden ze altijd een oogje in het zeil en herinneren ze ons elke dag aan het belang van onze persoonlijke aandacht – daarom komen onze klanten hier zo graag." aldus Ineke, die vandaag de dag samen met haar zoon Joppe en het team Esther, Jacqueline, Tini en Karin de zaak runt.

Team Groot heeft gekeken naar de vraag in de winkel en de voet van de klant. Op basis van die informatie is de collectie samengesteld en past hij beter dan ooit. "Het leukste van onze nieuwe collectie vind ik de Stretchwalker van Xsensible", aldus Joppe Groot. "Xsensible en de Stretchwalker-collectie waren vroeger met name op vrouwen gericht, maar de laatste tijd zetten we ook sterk in op de mannencollectie. Want waarom zou wat voor een dame werkt, niet ook voor een man werken?" De Stretchwalker zorgt voor meer comfort en minder voetklachten; "De ideale combinatie!".

"Zelf zou ik kiezen voor een stel witte sneakers van het Nederlandse merk Blackstone of een groene sneaker van Floris Van Bommel. Een erg gave combinatie tussen mode en comfort." De collectie van herensneakers is sterk uitgebreid en verjongd. Groot Schoenen heeft de collectie aangevuld met gave Floris-sneakers en de nieuwe concepten van Ecco, de CrepeTray en de TriActive Run sneaker van Clarks.